Mie12082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Mircea Băsescu rămâne în închisoare, după o contestație a procurorilor DNA

UPDATE Mircea Băsescu rămâne în închisoare după o contestație a procurorilor DNAMircea Băsescu rămâne în închisoare. Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat, a decis Judecătoria Medgidia, însă procurorii DNA au contestat decizia, iar Tribunalul Constanţa va decide un nou termen de judecată în acest caz.

Procurorii DNA au contestat decizia Judecătoriei Medgidia, iar Tribunalul Constanţa va decide un nou termen de judecată în cazul lui Mircea Băsescu.

Judecătoria Medgidia a admis propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă şi a dispus eliberarea condiţionată a lui Mircea Băsescu.

Decizia magistraţilor nu este definitivă, având drept de contestaţie în trei zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat.

Este a doua solicitare de punere în libertate a lui Mircea Băsescu admisă de Judecătoria Medgidia, după cea din data de 6 octombrie. Decizia luată atunci nu a fost definitivă și a fost conestată de DNA. Contestația procurorilor a fost admisă, în luna noiembrie, de Tribunalul Constanţa, astfel că fratele fostului preşedinte al României a rămas în închisoare.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie a anului trecut, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, dar, conform legii, el întruneşte condiţiile pentru eliberare condiţionată – are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: