Mie07062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Moarte suspectă în SUA: ambasadorul Rusiei la ONU a murit la New York

Moarte suspectă în SUA: ambasadorul Rusiei la ONU a murit la New YorkAmbasadorul Rusiei pe lângă Organizația Națiunilor Unite, Vitali Ciurkin, a decedat luni la New York, a anunțat Ministerul de Externe rus, într-un comunicat preluat de Reuters.

Ministerul nu a oferit detalii despre circumstanțele decesului, însă precizează că Ciurkin a murit cu o zi înainte să împlinească 65 de ani și le transmite condoleanțe rudelor diplomatului.

Publicația New York Post notează, citând surse sub rezerva anonimatului, că Vitali Ciurkin a fost adus de urgență luni dimineața la un spital din Manhattan, din cauza unor probleme cardiace.

Ambasadorul lucra la reședința sa când i s-a făcut rău, în jurul orei locale 09:30.

La sosirea echipajului de salvare, diplomatul era inconștient și i s-au făcut manevre de resuscitare. Starea sa era foarte gravă când a ajuns la spital, iar medicii nu i-au putut salva viața.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul misiunii permanente a Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin era ambasador în cadrul forului de la New York din 2006.

Anterior, fusese șeful misiunilor diplomatice ale Rusiei în Canada și Belgia, precum și trimisul special al Moscovei pe lângă NATO și UE. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: