Lun04192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Consultare publică pentru "Bună Ziua". Primăria propune două variante

Primăria vrea să demareze lucrări pentru modernizarea străzii Bună Ziua şi le cere părerea locuitorilor din zonă.

O stradă cu câte o bandă pe sens şi multe, multe blocuri. Una dintre zonele exclusiviste ale Clujului devine tot mai puţin frecventabilă, din cauza traficului infernal. Este vorba despre cartierul Bună Ziua, despre care specialiştii spun că va fi blocat în proporţie de 97%, din punct de vedere al traficului, atunci când vor fi terminate şi clădirile aflate acum în construcţie.

Primăria a anunţat că are planuri cu strada Bună Ziua. În urmă cu două săptămâni, viceprimarul Dan Tarcea afirma că drumul va fi extins la patru benzi. Între timp, municipalitatea s-a gândit să le dea ocazia locuitorilor cartierul să aleagă.

„Avem două variante pregătite: fie patru benzi şi două trotuare, fie trei benzi, două trotuare şi o pistă de biciclete. Proiectanţii îmi vor trimite schiţele în această săptămână, apoi le vom publica pe site-ul Primăriei şi le vom lăsa în consultare publică. Dacă va fi nevoie, vom organiza şi o întâlnire cu cetăţenii", a spus Dan Tarcea.

Strada va avea o ampriză de 16 metri, lucru care se va realiza prin exproprieri. Deocamdată, însă, Bună Ziua nu este în domeniul public al municipiului, ci în administrarea fostei CNADNR (actuala CNAIR - Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere). „Încă este la noi. Aşteptăm să iasă hotărârea de guvern prin care se transferă", a confirmat Eugen Cecan, reprezentantul CNAIR la Cluj.

„Studiem întreg traficul, adică şi străzile Mozart, Fagului, Mihai Românu, să vedem cum să eliminăm ambuteiajele. Vrem să realizăm un sens giratoriu la intersecţia Bună Ziua cu Trifoiului, altul la intersecţia Mihai Românu cu Calea Turzii", spunea viceprimarul Dan Tarcea, în urmă cu două săptămâni. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net