Ma11242020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ponta: Anul trecut mai degrabă am fost apropiat de Tăriceanu şi de Daniel Constantin

Ponta: Anul trecut mai degrabă am fost apropiat de Tăriceanu şi de Daniel ConstantinDeputatul PSD Victor Ponta spune că este o problemă strict personală că nu se înţelege cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, adăugând că nu este dispus să renunţe la a-şi face auzite opiniile. El mai spune că în 2016, când nu avea nicio relaţie cu conducerea social-democraţilor, mai degrabă a fost apropiat de liderii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Ponta a opinat, miercuri seara, într-o intervenţie la România TV, că nu se va rupe coaliţia de guvernare.

"Nu ştiu exact care sunt speculaţiile, nu cred că se rupe nicio coaliţie şi nici nu vreau să se rupă vreo coaliţie. Eu aş vrea să aibă succes coaliţia actuală, pentru că anul trecut, chiar dacă n-am avut practic niciun fel de implicare, nicio funcţie, nicio relaţie cu conducerea PSD, mai degrabă am fost apropiat de dl Tăriceanu şi de dl Daniel Constantin, am fost în cele două campanii electorale, că m-au invitat colegii mei de la PSD. Am făcut campanie, bănuiesc că am convins un număr de oameni să voteze pentru PSD-ALDE şi vreau să aibă succes coaliţia. Eu nu cred şi nu mă puteţi bănui, oricât de rău aş fi eu, că îmi doresc să câştige dl Iohannis şi PNL. Vă aduc aminte că anul trecut, când nu-i critica nimeni pe dl Iohannis şi pe guvernul tehnocrat, eu - şi presa - mi-am făcut datoria să-i critic atunci când greşeau", a spus fostul premier.

El a susţinut că nu va spune niciodată nimic rău despre PSD, dar prin prisma experienţei sale are dreptul de a spune unele lucruri care privesc întreaga societate.

"De la mine n-o să auziţi nici peste un an, nici peste zece, nici peste 50 ceva de rău despre PSD. Eu n-am făcut politică în niciun alt partid, eu n-am venit din alt partid în PSD şi sincer să fiu dacă nu o să mai fiu în PSD în niciun caz nu mă duc la alt partid. Ceea ce am câştigat în aceşti ani de politică şi în urma funcţiilor pe care le-am ocupat cu sprijinul PSD şi al oamenilor care au votat PSD este o experienţă şi dreptul de a spune nişte lucruri care ne privesc pe toţi. Dacă am eu o problemă personală cu dl Dragnea, asta e strict problema noastră, nu interesează pe nimeni altcineva, e o chestiune strict personală. Dacă spun, pe baza experienţei (...), că sunt nişte lucruri care mă îngrijorează - faptul că în Europa se întâmplă nişte schimbări şi că Româna rămâne a şaptea roată la căruţă, iar PSD, care acum nu mai e în opoziţie, n-are niciun fel de poziţie faţă de chestiunea asta... Am condus un guvern, am făcut parte din alte două guverne - îmi doresc foarte tare să se ia măsuri sociale şi laud guvernul actual pentru măsurile sociale. Dar am mai învăţat ceva: noi nu putem să împărţim ceva ce încă nu avem. Trebuie economic, aşa cum am făcut în 2012-2015, să mergem în sus, să avem un surplus şi surplusul să-l folosim pentru salarii, pensii, investiţii. Mie îmi este teamă, şi zău că îmi doresc să nu se întâmple lucrul acesta, că noi acum împărţim ce nu avem", a argumentat fostul premier. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: