Ma06282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Parlamentul de la Budapesta a votat plasarea în detenție a tuturor imigranților

imigrantiMarți, 7 martie, Parlamentul de la Budapesta a votat o lege prin care toți imigranții care solicită azil vor fi plasați sistematic în detenție. Consiliul Europei a reacționat dur față de această măsură și consideră o „încălcare clară” a Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, s-a arătat extrem de nemulțumit de felul în care acționează liderii Ungariei față de problema imigrației și acuză țara de încălcarea Convenției pentru Drepturile Omului: „Faptul de a-i priva automat de libertate pe toți solicitanții de azil este o încălcare clară a obligațiilor Ungariei.”

„A plasa în detenție o persoană cu scopul de a-i refuza intrarea pe teritoriu sau de a o expulza (în țara de origine) trebuie să fie o măsură la care să se recurgă în ultimă instanță, doar dacă nu pot fi folosite măsuri mai puțin coercitive”, a mai adăugat comisarul, potrivit Agerpres.

Legea care a fost adoptată se aplică atât în cazul imigranților nou-veniți, cât și celor care au cerut azil și se află deja pe teritoriul Ungariei, aceștia fiind în număr de 586 luna trecută. Textul legii menționează că imigranții vor fi plasați în „zone de tranzit” la frontierele cu Serbia și Croația, unde vor fi închiși până se va lua o decizie privind cererea de azil. vezi mai multe...
sursa:click.ro