Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Fondurile către state membre UE care refuză cota de refugiaţi, ar putea fi reduse

Cancelarul Austriei, a declarat că va ridica în cadrul summitului UE problema diminuării fondurilor unor state precum Ungaria şi Polonia care refuză să preia cota alocată de refugiaţi: "Solidaritatea selectivă ar trebui pe viitor să conducă şi la plăţi selective printre contribuabilii neţi".

Contribuabilii neţi la bugetul UE vor refuza să continue să plătească fonduri în afara cazului în care beneficiarii din centrul Europei vor prelua cota alocată de refugiaţi, a avertizat Austria, informează The Guardian.

Christian Kern, cancelarul Austriei, a declarat că va ridica în cadrul summitului UE problema diminuării fondurilor unor state precum Ungaria şi Polonia.

Parlamentul ungar a aprobat marţi un pachet de măsuri prin care legislaţia privind acordarea dreptului de azil este înăsprită, iar imigranţii ar urma să fie reţinuţi în zone de tranzit amplasate de-a lungul frontierei sudice.

Kern a declarat pentru Die Welt: "Pe viitor banii din bugetul UE trebuie să se împartă de asemenea echitabil între statele membre. Dacă statele vor continua să evite rezolvarea problemei migraţiei şi practicile dumping pe cheltuiala vecinilor, aceştia nu vor putea primi fonduri noi din partea Bruxellesului".

El a declarat că unele ţări se aşteaptă la solidaritate în privinţa dezvoltării economice, intereselor de securitate şi sacţiunilor împotriva Rusiei dar refuză cooperarea în privinţa altor probleme.

"Solidaritatea selectivă ar trebui pe viitor să conducă şi la plăţi selective printre contribuabilii neţi. Solidaritatea nu este o stradă cu sens unic", a adăugat cancelarul austriac. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net