Ma11242020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cum câştigă Grindeanu din războiul Ponta-Dragnea

 Cum câştigă Grindeanu din războiul Ponta-DragneaDemisia “în alb” depusă de Victor Ponta este ridiculizată de camarila lui Liviu Dragnea care compară prestaţia fostului premier cu cea a lui Mircea Geoană. Deşi enervat de ieşirile publice ale fostului premier, Dragnea nu cere deocamdată nicio sancţiune pentru fostul preşedinte al PSD. Frontul deschis de Victor Ponta în partid îi vine însă mănuşă premierului Sorin Grindeanu care îşi caută un culoar propriu în partid.

Armata social-democrată tăcută şi aliniată disciplinat în spatele liderului PSD Liviu Dragnea este animată zilele acestea de declaraţiile de război ale fostului premier Victor Ponta, care şi-a anunţat cu surle şi trâmbiţe demisia “în alb” din partid. “Eu n-am luat nicio decizie politică fără să mă consult cel puţin cu Liviu Dragnea, care era preşedinte executiv. Dar când ne consultam mai chemam încă doi, încă cinci, îl mai întrebam pe Adrian Năstase, pe vicepreşedinţi, alţi miniştri, mai vorbeam cu Tăriceanu. Domnu` Dragnea are un stil de conducere mai personal”, şi-a continuat atacul dizidentul Ponta. Apropiaţii lui Liviu Dragnea susţin că nu înteleg decizia fostului premier şi mai ales atitudinea acestuia. ”Cred că se răsfaţă. Victor a avut tot ce şi-a dorit în partid. Partidul l-a facut premier. Nu înţeleg ce nu-i convine”, a spus un vicepreşedinte al PSD pentru Jurnalul Naţional. “Începe să semene tot mai mult cu Mircea Geoană. Devine ridicol”, îl critică alt lider PSD pe fostul şef de trib.

Dragnea, în schimb, aplică aceeaşi tactică non-combat care a funcţionat şi până acum. Astfel, se asigură că nu dă proporţii uriaşe unui scandal care mocneşte încă din 2015 între el şi fostul său prieten.

„Pe mine nu m-a deranjat. Eu am mai spus-o. Orice critică a lui Victor Ponta trebuie studiată cu atenție și nu am zis-o ironic. Dacă își trimite demisia în alb nu o să o activez”, a reacţionat Liviu Dragnea.

Axa Ponta - Constantin

Poziţia preşedintelui PSD este una destul de sigură în partid la momentul de faţă, iar opozitia pe care o face Victor Ponta nu-i şubrezeşte deocamdată autoritatea. Sunt însă şi nemulţumiţi, chiar la vârful PSD, că nu au primit funcţii importante în Guvern, însă riscul unei ruperi reale a partidului este unul minor. Surse apropiate de fostul premier susţin însă că Victor Ponta intenţionează să-şi creeze un proiect politic nou alături de prietenul său, Daniel Constantin, copreşedintele ALDE. La rândul său, Constantin are propriile nemulţumiri în formaţiunea sa legate de maniera în care Călin Popescu Tăriceanu conduce ALDE. Vicepremierul şi-ar dori să candideze pentru postul de preşedinte unic la Congresul de după Paşte, dar semnalele din teritoriu îi sunt defavorabile. Astfel, Daniel Constantin ar plănui ruperea ALDE şi defectarea actualei majorităţi parlamentare. În acest plan, rolul lui Victor Ponta ar fi acela de a aduce cât mai mulţi senatori şi deputaţi de la PSD în noua construcţie.

Oficial însă, Ponta neagă un astfel de scenariu şi spune că dacă va pleca din partidul condus de Dragnea va rămâne independent. “Câinele nu pleacă de la măcelărie! Haideţi să fim serioşi!”, a comentat un lider PSD scenariul, pe holurile Parlamentului. “Cu Daniel Constantin pleacă cel mult doi-trei din ALDE, iar cu Ponta nici măcar Bănicioiu nu mai merge”, susţine sursa citată. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: