Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Atentat dejucat în Germania | Pachetul cu explozibili descoperit la Ministerul de Finanţe de la Berlin a fost trimis din Grecia

UPDATE  Atentat dejucat în Germania  Pachetul cu explozibili descoperit la Ministerul de Finanţe de la Berlin a fost trimis din GreciaUn pachet cu explozibili a fost trimis la biroul Ministerul german de Finanțe din Berlin, fiind adresat ministrului Wolfgang Schaeuble, relatează Reuters, care citează publicația germană Bild.

Pachetul cu explozibili descoperit miercuri la Ministerul de Finanţe de la Berlin a fost trimis din Grecia, a anunţat Poliţia elenă.

Numele expeditorului de pe pachet este cel al unui politician conservator de rang înalt, Adonis Georgiadis, vicepreşedinte al formaţiunii Noua Democraţie. El a confirmat informaţia pe Twitter.

“Din păcate este adevărat şi nu este nostim deloc. Vizarea mea de către terorişti este continuă”, a scris el.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaueble, căruia îi era adresat pachetul, nu este popular în Grecia, pentru că este perceput drept un promotor al austerităţii.

Pachetul a fost detonat în deplină siguranță, au anunțat autoritățile care nu au oferit detalii. Mai multe săli din minister au fost evacuate temporar, din motive de securitate.

Poliţia din Berlin estimează că pachetul ar fi putut să rănească persoane dacă ar fi fost deschis, iar explozivii s-ar fi declanşat.

Autoritățile germane sunt în stare de alertă în fața amenințării jihadiste, în special după atentatul cu camion comis în decembrie la Berlin, atac soldat cu 12 morți și revendicat de gruparea Statul Islamic. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro