Articole
Studiu APC: Atenție! Multe produse de post conțin multe chimicale
- Detalii
- Categorie: Social
- Publicat: Joi, 16 Martie 2017 10:02
- Scris de Business Forum
- Accesări: 424
Asociația Pro Consumatori (APC) a analizat 35 de preparate și semipreparate vegetale, produse de post, din marile structuri comerciale. Experții au identificat mulți aditivi alimentari care amenință sănătatea consumatorilor.
Consumatorul contemporan are de unde alege, iar denumirea alimentelor este fundamentală. Aceasta descrie adevărata natură a produselor alimentare și ajută consumatorii să distingă un produs de altul. Verificarea etichetelor în cazul produselor alimentare din categoria produselor de post trebuie să fie mai frecventă, cu scopul de a asigura că sunt complete, corecte și nu induc în eroare.
Cu toate acestea, producătorii recurg adesea la tactici inteligente pentru a da produselor alimentare de calitate inferioară nume atrăgătoare și înșelătoare. Consumatorii pot avea greutăți în a face diferențe între un produs fără aditivi și unul cu încărcătură chimică mare. Într-adevăr, ca regulă generală, acolo unde apa adăugată depășește 5% din greutatea oricărui produs finit, ar trebui să apară pe lista ingredientelor.
Experții APC susțin, în urma studiului, că anumite sortimente de tofu conțin clorură de calciu, o soluție care se folosește la îndepărtarea gheții de pe șosele. De asemenea, că margarina consumată frecvent poate duce la mărirea ficatului, a rinichilor, la riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Și numai 10% din produsele analizate nu conțin aditivi alimentari.
Alimentele de post incluse în studiul APC
Au fost achiziționate următoarele produse alimentare folosite de către consumatori în perioada posturilor:
Fasole bătută cu benzoat de sodiu, sorbat de sodiu și acid citric (Carrefour)
Salată Humus Daniela’s cu benzoat de sodiu, sorbat de potasiu și acid citric (Via-Trend)
Chifteluțe de legume cu caragenan și gumă de guar (Carrefour). vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro
Articole similare:
Stiri noi:
- O studentă din Cluj a inventat o băutură din ghindă care înlocuiește cafeaua - 29/03/2017 06:30
- 8.996 persoane si-au achitat deja impozitele si taxele locale la Cluj-Napoca - 27/03/2017 20:45
- PREMIUL DE PLATINĂ PENTRU CALIGRAFIE JAPONEZĂ, CÂȘTIGAT DE UN REPREZENTANT AL UBB - 20/03/2017 13:58
- 4574 de copii din cadrul a 33 de unităţi de învăţământ au fost cuprinşi într-un program de educație în domeniul igienei orale, implementat de Crucea Roşie în Județul Alba - 18/03/2017 13:15
- Corina Crețu: Ne aflăm în martie 2017. Avem 0% absorbţie europeană pentru aceste 23 de miliarde - 16/03/2017 08:20
Stiri mai vechi:
- Decizie bizară luată de cea mai bogată văduvă din România! - 16/03/2017 07:57
- Cum arată o zi din viața copilei fără mâini de la «Românii au talent» - 16/03/2017 07:52
- Sfaturi ca să ne iubim aproapele ca pe noi înșine - 16/03/2017 07:37
- Înlocuiește micul dejun cu acest amestec pentru a accelera procesul de slabire și pentru a curăța colonul de toxine! - 16/03/2017 07:34
- Un înlocuitor natural pentru antidiabeticele farmaceutice orale - 16/03/2017 07:28
- 4 lucruri pe care trebuie să le afli despre cel de-al treilea ochi - 16/03/2017 06:52
- Ofiţer acoperit: droguri la preţ de sandwich, în Bucureşti - 14/03/2017 09:05
- Aventură nebunească: Horia Colibășanu va urca pe Everest fără oxigen şi şerpaşi - 14/03/2017 08:50
- Locuințele de sprijin se întorc. Restanțierii la credite imobiliare ar putea primi o a doua șansă - 14/03/2017 08:36
- 10 gustari sanatoase care te ajuta la arderea grasimilor - 14/03/2017 08:11
- Alimente pe care nu ar trebui sa le mai cumperi - 14/03/2017 08:07
- O mască de întinerire pentru un ten ca la 20 de ani! - 14/03/2017 08:02
- Keep it Green! Campanie de plantare în Parcul "Iuliu Haţieganu" - 14/03/2017 07:16
- Atenție! Jumătate din mâncarea consumată de europeni conţine pesticide - 13/03/2017 11:35
- Trucuri alimentare pe care nutritionistii le folosesc in fiecare zi - 13/03/2017 08:51