Lun03082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

SPECIALIȘTI DIN UBB, ADMINISTRAȚIA CENTRALĂ ȘI MEDIUL ECONOMIC AU DEZBATUT TEHNOLOGIA ȘI INOVAREA ÎN GUVERNARE

Centrul de Cercetare în Administrația Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai a organizat pe 25 martie 2017, conferința Tehnologie și Inovare în Guvernare, la care au participat reprezentanţi cheie din administrația centrală si din industria ITC, investitori, cercetători, profesori şi studenţi.

Evenimentul a fost organizat în contextul programului de masterat Science, Technology and Innovation in Public Governance (Sci-tech @FSPAC

Programul de masterat si tema propusă spre dezbatere indică o direcţie nouă pentru sistemele de guvernare. În procesele de predare şi mentorat sunt implicaţi o serie de practicieni cu expertiză semnificativă în construcţia şi dezvoltarea sistemelor de guvernare în sfera publică şi privată, printre care dr. Raed Arafat – secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (MAI),  Bogdan Herea – CEO al Pitech Plus, Ionel Bărbos – Business Angel si Expert Financiar. Accentul este pus pe inovare si pe dobândirea unor abilităţi practice cu impact asupra sistemelor de guvernare şi implicit, asupra calităţii vieţii.

Programul Sci-tech @FSPAC  a fost demarat în 2016 şi atrage studenți hotărâţi să producă schimbări pozitive de sistem. Programul se distinge prin tematica aplicată și interactivă care pregăteşte sistemele de guvernare pentru viitor (Inovare ITC in guvernare, Creşterea performanţelor în serviciile publice, Metode de cercetare pentru analiza proceselor, GIS, Sisteme de măsurare a performanţelor etc.). În cadrul Sci-tech @FSPAC  se dezvoltă parteneriate cu organizaţii internaţionale, naționale, locale și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu care studenţii au posibilitatea să încheie contracte de internship.

Stiri mai vechi: