Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ciupercile, izvorul nostru de sănătate!

de ce sa consumi ciuperciConsiderate de unii nutriționisti ca o comoară ascunsă a naturii, ciupercile, deși sunt sărace în calorii, conțin mulți nutrienți și antioxidanți naturali, oferindu-ne astfel un izvor de sănătate.

Aceste produse au făcut mereu parte din alimentația omului, deoarece se găsesc peste tot, dat fiind că nu au nevoie de lumină, de exemplu, ca să crească.
Este unul dintre motivele pentru care nu sunt considerate legume în sensul adevărat al cuvântului, chiar dacă sunt gătite și consumate într-un mod asemănător.

Din punct de vedere biologic, ciupercile sunt specii aparte, nici plante, nici animal.

Indiferent de felul cum le vom privi, important este să stim că ciupercile au o multitudine de beneficii pentru sănătate:

 1.Sunt sursă importantă de vitamine și de minerale

Vorbim în special de B-uri, vitamine necesare bunei functionări neuromusculare și pentru o piele sănătoasă. Ciupercile fac parte dintre puținele alimente bogate în vitamina D, cu rol important în sănătatea oaselor, ajutând la fixarea calciului în organism.

În afară de faptul că previne fracturile sau osteoporoza, vitamina D oferă protecție contra diabetului și a anumitor cancere.

De asemenea, ciupercile sunt foarte bogate în fosfor, component important al membranelor celulare și indispensabil producerii de energie necesară organismului.

2.Ajută la slăbit

S-a constatat că 100 grame de ciuperci crude (comestibile) aduc doar 30,2 calorii, ceea ce este foarte puțin. În plus, conțin 80- 90 % apă, deci puteți mânca fără să vă temeți că vă îngrășați. Ciupercile dau senzația de sațietate, împiedicând ronțăitul între mese. Iată de ce sunt foarte cunoscute de către adepții dietei cu ciuperci. vezi mai multe...
sursa:secretele.com

Stiri mai vechi: