Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Directiva tutunului aduce falimentul magazinelor mici

Directiva tutunului aduce falimentul magazinelor miciAsociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR) atrage atenția într-o scrisoare oficială transmisă Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, asupra pierderilor pe care, în absența unei soluții rezonabile, le vor înregistra micile magazine ca urmare a prevederilor Legii 201/2016 care transpune Directiva tutunului.

Din cauza prevederilor legii, care prevede că după 20 mai 2017 nu mai pot fi puse la dispoziția consumatorilor țigarete fabricate conform legislației anterioare, comercianții care au astfel de produse în stoc pot înregistra pierderi semnificative, fiind obligați să le retragă de la vânzare chiar dacă le-au achiziționat în mod legal, în caz contrar fiind susceptibili de plata unor amenzi de până la 100.00 de lei, situație care i-ar împinge pe mulți la faliment!

„În prezent, țigaretele sunt comercializate la nivel național în peste 75.000 de magazine. Membrii ANCMMR înregistrează stocuri de produse din tutun fabricate înainte de data intrării în vigoare a legii, dar care nu mai pot fi vândute în timpul rămas până la data de 20 mai 2017. Aceste produse au fost achiziționate de către comercianți în mod legal și nu mai pot fi returnate. De asemenea, nici nu vor putea fi distruse fără cheltuieli suplimentare. Chiar și un eventual proces de returnare a produselor către producători, în cazul în care aceștia ar accepta o astfel de operațiune, ar presupune eforturi administrative suplimentare, care ar îngreuna activitatea comercianților”, spun reprezentanții ANCMMR. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: