Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Exercițiile de luptă comune româno-britanice-americane în Marea Neagră încep astăzi

Exercițiile de luptă comune româno-britanice-americane în Marea Neagră încep astăziPeste 700 de militari din România, Marea Britanie și Statele Unite vor desfășura, de vineri până luni, în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, un amplu exercițiu de antrenament.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, Fregata „Regele Ferdinand”, Dragoarele Maritime „Lt. Dimitrie Nicolescu” și „Lupu Dinescu”, împreună cu distrugătorul american USS „Oscar Austin” vor executa proceduri de luptă antisubmarin și de luptă împotriva amenințărilor de la suprafață.

Sunt programate exerciții de luptă antiaeriană iar simularea inamicului va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române și de două avioane de vânătoare Typhoon din partea Forțelor Aeriene Britanice, informează comunicatul citat.

Exercițiile au ca scop creșterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante și consolidarea interoperabilității între țările membre ale Alianței Nord-Atlantice care participă la aplicație, precum și între categoriile de forțe participante. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro