Ma06282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce se întâmplă în corp dacă consumi doua pahare de vin în care ai pus câteva flori de soc!

la ce sunt bune florile de socApreciat încă din antichitate pentru virtuțile sale curative, socul continuă să ne facă multe și prețioase servicii. Este una dintre plantele cele mai interesante ale medicinei naturale, deoarece de la ea pot fi utilizate florile, frunzele, fructele, scoarța și rădăcinile.

 Florile sale proaspete cu parfum plăcut au virtuți medicale, culinare și cosmetice.

Culese primăvara, le putem folosi imediat sau le punem la uscat, pentru a profita de ele pe tot parcursul anului, pregătindu-le sub formă de:
Infuzie

Peste două lingurițe de flori uscate turnăm o ceașcă mare de apă fiartă. Acoperim și lăsăm la infuzat 10 minute. Putem bea 2-3 cești/zi (infuzia să fie caldă pe cât posibil) în caz de guturai, frisoane, tuse, gripă, bronșită sau pentru scăderea febrei.

De asemenea, infuzia din flori de soc ajută la o ușoară creștere a transpirației și în felul acesta la eliminarea toxinelor. Această calitate face din soc un excelent aliat pentru tratarea artritei și a gutei.


Și dacă adăugăm că florile de soc preparate sub această formă simplă (infuzie) ne curăța foarte ușor ficatul, atunci este cazul să bem câte 3 cești pe zi, dintre care una dimineața la trezire.

 Comprese
Un pumn de sare grunjoasă, două de flori de soc și două de flori de mușețel se pun într-un litru de oțet din vin. Punem la fiert timp de 15 minute. Imbibăm bine compresele în lichidul obținut și le aplicăm pe părțile dureroase.

Se pot întrebuința și dacă suferim de hemoroizi, aplicându-le local, repetând zilnic metoda până la vindecare.

Baie
În caz de crampe musculare, ne pregătim o baie caldă, adăugănd frunze de soc. Stăm 20 de minute, după care facem rapid un duș rece la picioare.

Vin
Se lasă la macerat, două zile, 30 g de flori și frunze tinere de soc într-un litru de vin alb, apoi strecurăm amestecul.

Pentru a trata rinichii cu probleme, putem bea câte 2 pahare mici/zi. vezi mai multe...
sursa:secretele.com

Stiri mai vechi: