Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Prima platformă de e-fulfillment din România se extinde în Bucureşti şi Cluj, după o investiţie de 250.000 euro

Bogdan Colceriu Fondator FrisboStartup-ul braşovean Frisbo, primul furnizor de servicii complete de e-fulfillment din România, care preia depozitarea şi procesarea comenzilor magazinelor online, a primit o investiţie de 250.000 de euro de la un investitor clujean, la o evaluare a business-ului de 1,5 milioane de euro. Cu aceasta sumă, Frisbo îşi va extinde activitatea, putând să introducă mai multe hale din România în sistemul de e-fulfillment.

Operând iniţial o hală în Braşov, Frisbo a atras recent în sistemul său de e-fulfillment o hală din Otopeni, iar acum porneşte operaţiunile şi la Cluj-Napoca.

“Sistemul nostru de scalare nu se bazează pe achiziţii sau construcţii de hale, ci pe activarea spaţiilor neutilizate astăzi şi introducerea lor în sistemul Frisbo, ca operatori de e-fulfillment. Acestea nu sunt neapărat pe harta spaţiilor de inchiriat, dar pot produce mai mult în sistemul nostru decât prin inchiriere”, explică Bogdan Colceriu, Fondator Frisbo.

Omul de afaceri clujean Mircea Ilea a ales să investească 250.000 euro în Frisbo, fiind atras de potenţialul e-fulfiller-ului într-o piaţă încă emergentă.

“E-fulfillmentul este încă la începuturi în România şi deserveşte la rândul său o altă piaţă care mai are mult de crescut, ecommerce-ul. Ca atare, cred că prin câteva decizii inspirate, Frisbo poate ajunge departe”, adaugă Mircea Ilea.

Planul Frisbo pe termen lung este dezvoltarea la nivel regional, prima piaţă vizată şi abordată în acest sens fiind cea din Bulgaria.

“Acest sistem de scalare ne permite să intrăm uşor în alte pieţe, însă nu putem face asta până nu ne consolidăm în România şi nu ne asigurăm că avem suficienţi clienţi pentru a umple toate aceste spaţii diponibile local. Este adevărat, însă, că am demarat primele discuţii pentru o hală în Bulgaria”, spune Bogdan Colceriu.

Frisbo oferă servicii complete de e-fulfillment, de la depozitare, pick&pack, facturare, emitere AVB, livrare, și până la call center dedicat.

Despre Frisbo

Frisbo este prima platformă de e-fulfillment de pe piața locală, lansată la în 2014 ca spinoff din Okian, unul dintre principalii comercianți de carte din România.

E-fulfillment este serviciul prin care un operator preia tot procesul de onorare a comenzilor în numele unui magazin online, de la depozitare, la preluare de comenzi, împachetare și livrare, bazându-se pe sisteme cloud de gestiune, raportare și urmărire a comenzilor.