Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Podium special pentru Napoca Rally Academy la Raliul Moldovei 2017

 

RZV 5684Napoca Rally Academy pornea la Raliul Moldovei 2017, disputat în județul Bacău, cu gândul de a obține a patra victorie consecutivă în sezonul 2017 al CNRD. Simone Tempestini a reușit performanța, dar finalul competiției i-a aparținut lui Bogdan Marișca.

Simone Tempestini mergea la Bacău după două raliuri din campionatul intern (BT Transilvania Rally powered by Ford și Raliul Aradului) în care a întâmpinat diferite probleme, care l-au împiedicat să obțină rezultatele la care spera. În același timp, echipa Napoca Rally Academy pornea în concurs cu un moral foarte bun, cu victorii și performanțe excelente la toate clasele, pentru toate cele cinci echipaje înscrise la Bacău.

După ce au ținut capul de afiș în primele trei runde ale stagiunii, când și-au împărțit frățește victoriile de etapă, echipajele Simone Tempestini/Marc Banca și Bogdan Marișca/Carmen Poenaru au asigurat sarea și piperul și la Bacău, unde au ocupat primele două locuri ale podiumului general până spre finalul cursei.

Dacă pentru Simone (Citroen DS3 R5) a fost un concurs în care totul a mers conform planului, pentru Bogdan și Carmen (Ford Fiesta R5) au existat peripeții chiar pe ultima probă specială, cea care avea și statut de Power Stage. Cu puțin înainte de linia de sosire, roata stânga față a cedat, iar cei doi au fost nevoiți să se târâie, efectiv, până după Stopul probei, unde au făcut tot posibilul ca să remedieze brațul punții față rupt. S-a apelat la o chingă textilă, iar pentru ca improvizația să nu cedeze până la Sosirea oficială a raliului, în Bacău, cei doi au circulat cu maximă prudență pe etapa de legătură.

Deși au fost penalizați pentru întârzierea în penultimul control orar al cursei, iar la secundele primite s-au adăugat și cele pe care le-au pierdut pe probă după ruperea roții, Bogdan și Carmen au reușit să termine totuși pe poziția a treia a podiumului, evitând, astfel, un scenariu de film de groază, din punct de vedere sportiv. La finalul raliului, ei au fost impresionați și recunoscători pentru sprijinul primit, dovedindu-se încă o dată că în situații dificile adversarii de pe probe devin prieteni care te motivează.

Așadar, la finalul etapei, podiumul general era colorat de două echipaje verzi, Napoca Rally Academy, de pe pozițiile 1 și 3. În același ton, NRA s-a impus și în întrecera echipelor, rezultat la care și-au adus aportul și Norbert Maior cu Dorin Pulpea (Dacia Sandero), Mihai Manole cu Florin Dorca (Peugeot 208 R2) și Florin Tincescu împreună cu Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer EVO IX).

“Sunt bucuros că am revenit pe primul loc al podiumului și mă bucur că am făcut raliul de la Bacău cu gândul la ce mă așteaptă în Polonia, în WRC, peste două săptămâni. În plus, suntem cu toții foarte fericiți pentru succesul reportat de Napoca Rally Academy, pentru că am reușit să ne apropiem iar de locul 1 la echipe, care este acum la doar 3 puncte distanță”, a declarat Simone Tempestini la finalul raliului.

Norbert și Dorin au dominat, în stilul cu care ne-au obișnuit deja în 2017, clasamentul Cupei Dacia, obținând încă o victorie, dar și un binemeritat loc 2 la Clasa 9, în spatele unui Suzuki Swift mai puternic. Cu acest rezultat, pilotul din Brașov, care acum se află în focul examenului de Bacalaureat, a devenit lider al Clasei 9 în 2017. Norbert a fost și cel mai rapid junior de la Bacău.

Mihai Manole și Florin Dorca au continuat ritmul bun pe care l-au arătat și la Arad și s-au impus detașat la Clasa 7. A fost un raliu cu două suprafețe de rulare complet diferite în cele două zile de concurs, care au impus maniere diferite de abordare din punct de vedere al pilotajului, la care Mihai s-a adaptat ușor. Cei doi nu vor fi prezenți la următoarea etapă din campionat, la Harghita, dar vor reveni odată cu macadamul de la Iași.

Florin Tincescu și Sergiu Itu au început la Bacău în stilul lor caracteristic, atacând hotărât. Din păcate, o eroare pe un viraj la abordarea unui interior pe cea de-a doua buclă a primei zile de concurs a avut ca rezultat nedorit o răsturnare, care deși le-a permis celor doi să meargă mai departe, a dus și la fisurarea radiatorului, iar pentru a proteja motorului, Florin și Sergiu s-au văzut nevoiți să abandoneze. Cei doi au continuat a doua zi a cursei în regim Super Rally și au strâns aprecieri pentru determinarea de care au dat dovadă.