Sam10232021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Salariile angajaţilor din penitenciare vor creşte cu 10%, din luna octombrie

penitenciarul-giurgiuSalariile angajaţilor din penitenciare vor creşte cu 10%, din luna octombrie, potrivit proiectului de ordonanță de urgență făcut public de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Proiectul de ordonanță de urgență care prevede că salariile angajaţilor din penitenciare vor creşte cu 10%, începând cu luna octombrie, va ajunge pe ordinea de zi a Guvernului săptămâna aceasta, spun reprezentanții FSANP.

''După alineatul (7) al articolului II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal- bugetare, se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins: (8) Prevederile alin. (5) si (7) se aplica în mod corespunzator şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciar”, se arată în documentul publicat de FSANP, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, alineatele (5) şi (7) prevăd creşterea salariilor cu 10% în MAI, începând cu 1 octombrie.

Majorarea salariului de funcţie al funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare cu 10% conduce la un impact suplimentar lunar pentru aceştia de 3.750 mii lei (35.000.000 lei).

Reprezentanții sindicatelor din penitenciare au obținut măririle salariale în urma discuțiilor purtate cu ministrului Justiției, Tudorel Toader, și premierul Mihai Tudose. Însă potrivit unui comununicat transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, după întâlnirea dintre cele două părți, Mihai Tudose a promis o majorare de 15% care va fi acordată și personalului din penitenciare. Totodată, sindicaliștii au obținut de la premier acordul în a modifica în profunzime statutul agenţilor şi ofiţerilor din penitenciare inclusiv în ceea ce priveşte adoptarea denumirii de poliţişti de penitenciare.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: