Sam10232021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Donald Trump: nominalizarea unui avocat de origine romana la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete!

adrian-iancu-noul-sef-oficiului-pentru-brevete-din-suaPresedintele american Donald Trump si-a anuntat intentia de a-l nominalize pe Andrei Iancu, un avocat de origine romana care l-a reprezentat la un moment dat, pentru functia de subsecretar al Comertului pentru proprietate intelectala si director al Oficiului SUA pentru Brevete si Marci Inregistrate, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat, potrivit News.ro.

Iancu este in prezent partener la casa de avocatura Irell & Manella LLP, unde este specializat in dosare privind proprietatea intelectuala in numeroase domenii, precum cel al dispozitivelor medicale, IT, telefonie, emisii TV, sisteme de jocuri sau periferice pentru computere.

Unul dintre cele mai celebre cazuri ale sale a fost cel in care a reprezentat TiVo in procese privind tehnologia sa DVR.
Activitatea sa a permis intelegeri in afara instantei de peste 1,6 miliarde de dolari, incasate de TiVo de la companii precum AT&T, Verizon, Microsoft, Motorola sau Cisco.

Compania la care lucreaza Iancu l-a reprezentat la un moment pe Trump, impreuna cu Mark Burnett Productions si NBC Universal intr-un dosar privind drepturile de autor asupra show-ului de televiziune "Ucenicul", scrie The Hill.  

Iancu, nascut in Romania, a publicat lucrari si a tinut discursuri privind proprietatea intelectuala si a predat drept la universitatea UCLA.  

Casa Alba a notat ca, inainte de a deveni avocat, el a absolvit inginerie spatiala la UCLA si a lucrat ca inginer la Hughes Aircraft. In acea perioada, el a primit mai multe premii pentru inovatie. De altfel, avocatul de origine romana este inregistrat in continuare ca inginer in California.  

Daca va fi aprobat de Congres, Iancu va pune capat unei perioade lungi de confuzie privind conducerea Oficiului pentru Brevete.

Sursa: hotnews.ro

Stiri mai vechi: