Dum09192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Dorinta Comisiei pentru controlul SRI privind angajarea lui Florian Coldea la Academia de Informații

Adrian-TutuianuPreședintele comisiei, Adrian Țuțuianu a anunțat că a trimis o solicitare la Serviciul Român de Informaţii în ceea ce priveşte încadrarea pe postul de conferenţiar universitar la Academia de Informaţii a fostului prim-adjunct al directorului SRI.

”Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post şi să ne fie puse la dispoziţie documentele din care să ne lămurim dacă domnul Coldea îndeplineşte sau nu condiţiile pentru un asemenea post didactic”, a spus luni Adrian Ţuţuianu.

In data de 16 august, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) anunţa că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este conferenţiar universitar la această instituţie.

„Domnul Florian Coldea a câştigat prin concurs, în mod transparent şi în conformitate cu toate legile şi regulamentele în vigoare, titlul didactic de conferenţiar”, preciza Biroul de presă al ANIMV.

Presa a relatat că generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI și a fost declarat admis, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație.

Florian Coldea a declarat, sub propria semnătură, că este eligibil pentru a ocupa postul didactic, iar comisia de concurs i-a admis dosarul, deși generalul SRI nu bifează toate standardele științifice minimale necesare și obligatorii. Dosarul de concurs al acestuia a fost avizat de Serviciul Juridic al Academiei SRI, conform procedurilor.

În luna ianuarie, SRI a cerut trecerea în rezervă a lui Florian Coldea, în urma dorinței exprimate de prim-adjunctul directorului Serviciului.

Cererea a fost deja trimisă la Palatul Cotroceni, iar președintele a semnat decretul prin care Florian Coldea a fost trecut în rezervă.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: