Sam10232021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Angela Merkel sprijină ideea unui Fond Monetar European

angela-merkelCancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat marţi sprijinul pentru ideea unui Fond Monetar European şi a spus că şi-ar putea imagina crearea unui post comun de ministru european al economiei şi finanţelor, semnalându-şi astfel disponibilitatea de a aprofunda integrarea zonei euro.

În conferinţa sa de presă anuală de vară, Merkel a spus că sprijină 'ideea foarte bună' lansată de ministrul său de finanţe, Wolfgang Schaeuble, de a transforma fondul de salvare al zonei euro, Mecanismul European de Stabilitate (MES), într-un Fond Monetar European.

"Ne-ar putea face şi mai stabili şi ne-ar permite să arătăm lumii că avem toate mecanismele în portofoliul zonei euro prin care să reacţionăm bine la situaţii neaşteptate", a declarat ea presei.
Transmiţând semnalul că este dispusă să meargă înainte pe calea aprofundării integrării europene, Merkel a precizat că nu respinge nici ideea Franţei de a avea un ministru de finanţe al zonei euro. "Mi-aş putea de asemenea imagina un ministru (comun) al economiei şi finanţelor", a spus ea, adăugând că acest lucru ar permite o mai bună coordonare în privinţa bugetului şi a politicilor economice.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: