Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Propunerea schimbarii regulamentului din tenis datorita trucului parsiv al Sharapovei în meciul cu Simona!

Halep-dezamagitaSharapova - Halep 6-4, 4-6, 6-3.

Maria Sharapova a revenit la un turneu de Grand Slam cu o victorie în fața numărului 2 mondial, dar și-a atras și critici, după momentul petrecut chiar înaintea setului decisiv, când a cerut o pauză pentru a merge la toaletă. Comportamentul jucătoarei din Rusia a atras chiar și cereri pentru schimbarea regulamentului.

Dacă Simona Halep a spus că s-a obișnuit cu practicile Mariei Sharapova, care nu se află la prima pauză de acest gen cerută într-un moment important dintr-un meci direct, iubitorilor tenisului și nu numai nu le pică deloc bine strategia jucătoarei din Rusia.

În acest moment, regulamentul nu prevede o limită de timp pentru astfel de pauze. Brad Gilbert, unul dintre cei mai apreciați antrenori, care i-a pregătit, de-a lungul vremii, pe Andre Agassi, Andy Roddick, Andy Murray sau Kei Nishikori, propune o schimbare a normelor.

Concret, acesta consideră că pauza ar trebui limitată la 5 minute, dar și că ar trebui introduse penalizări importante la fiecare 30 de secunde trecute peste această durată.

"Evident că nu îmi place această regulă. Ar trebui să aibă voie maximum 5 minute, iar apoi, dacă nu se întorc, să fie penalizate cu câte un punct la fiecare 30 de secunde", a scris Brad Gilbert, pe contul personal de Twitter.

Acum în vârstă de 56 de ani, fostul jucător are 20 de titluri ATP în palmares, iar cea mai înaltă clasare a fost locul 4 mondial (1990).

Sursa: digisport.ro