Joi09242020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

SUA şi-a trimis mai multe avioane militare în SUA: trimiterea mai multor avioane militare în Peninsula Coreea

bombardiereLa două zile după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă asupra Japoniei, SUA și Coreea de Sud au pus în scenă propriul show de forță care implică trimiterea mai multor avioane militare în peninsula Coreea.

Patru avioane de luptă americane F-35B s-au alăturat celor două bombardiere americane B-1 și celor patru F-15 sud-coreene în cadrul exercițiului militar comun, a declarat un oficial al forțelor aeriene din Coreea de Sud.Exercițiul a fost conceput pentru a „contracara” testele cu rachete balistice repetate ale Coreei de Nord și a opri dezvoltarea de arme nucleare. Într-o declarație de presă, reprezentanții forțelor aeriene au declarat că bombardierele americane au zburat din Guam și patru avioane militare de la baza US Marine Corps din Japonia.

Ei au efectuat un exercițiu prin care simulează bombardarea unor facilități cheie ale inamicilorîn provincia estică Gangwon.

Coreea de Sud și SUA sunt în prezent angajate în exerciții militare comune, care au început săptămâna trecută. Exercițiile anuale îi înfurie pe nord-coreeni care au cerut, în mai multe rânduri, să fie oprite sau reduse, acesta fiind un semn de bună-credință și l-ar putea face pe Kim Jong-un să se așeze la masa negocierilor.

Coreea de Nord a lansat în mod repetat rachete în ultimele luni, deși normele ONU i-au fost interzis să facă acest lucru.

Cel mai recent experiment a fost un Hwasong-12  care a fost lansat marți dimineața dintr-o bază situată în apropiere de Phenian. Pentru prima dată, agenția oficială de știri KCNA din Coreea de Nord a recunoscut că a lansat în mod deliberat o rachetă balistică spre Japonia. Proiectilele anterioare care au traversat continentul au fost prezentate ca fiind lansări prin satelit.

Presa nord-coreeeană a scris că lansarea a fost un răspuns direct la exercițiile militare americano-sud-coreene care se desfășoară în prezent în peninsulă.

Coreea de Nord a amenințat prima dată Guamul – un mare centru militar american din Pacific și unde trăiesc circa 160.000 de cetățeni americani – la începutul acestei luni.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: