Ma10272020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Donald Trump promite să doneze un milion de dolari victimelor uraganului Harvey!

donaldSuma donată va proveni din banii personali ai familiei milionarului american.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a făcut anunțul în cadrul unui briefing joi. Ea a spus că Trump îi invită pe reporteri să ajute la alegerea organizației către care ar trebui dați banii. ”Președintele promite cu mândrie să ofere personal un milion de dolari persoanelor din Texas şi din Louisiana”, cele două state afectate de Harvey, a spus Sarah Sanders.

Donald și Melania Trump sunt aşteptaţi din nou în Texas sâmbătă. Cuplul prezidențial va efectua în acest weekend cea de-a doua vizită în zonele afectate de uraganul Harvey.

Casa Albă a anunţat și că va cere Congresului fonduri de urgenţă pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de uraganul Harvey. Potrivit aşteptărilor, Trump ar urma să propună un ajutor iniţial de 5,9 miliarde de dolari, în timp ce guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a spus că statul ar putea avea nevoie de peste 125 de miliarde de dolari.

Media americană este însă sceptică în ceea ce privește donația președintelui după ce Trump a fost criticat în trecut pentru că a donat multe mai puțin decât alți multimionari. De exemplu, anul trecut deși a promis că va oferi un milion de dolari din bani personali și cinci milioane adunați în cadrul unui eveniment, organizațiilor veteranilor nu s-a întâmplat nimic până când a fost întrebat de jurnaliști.

Pagubele și pierderile economice produse de uraganul Harvey sunt estimate la 58 de miliarde de dolari, au declarat joi analiștii dezastrelor din Germania.

Dacă s-ar face un clasament al celor mai scumpe dezastre naturale din lume, uraganul Harvey s-ar clasa pe locul la 9-lea, potrivit Centrului pentru Managementul Dezastrelor și Tehnologia Reducerii Riscului (CEDIM) din Karlsruhe, Germania.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: