Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Senatorii jurişti au termen cinci zile pentru analizarea cererii DNA de începere a urmăririi penale a ministrului Viorel Ilie!

viorel-ilieConducerea Senatului a discutat, vineri, cererea DNA de începere a urmăririi penale a ministrului Viorel Ilie.

Potrivit Regulamentului Senatului, Biroul Permanent a înaintat cererea Comisiei juridice pentru un punct de vedere, care trebuie dat în termen de cinci zile. Plenul este cel care va încuviinţa sau va respinge cererea DNA, prin votul majorității senatorilor.Biroul Permanent al Senatului a primit vineri solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a ministrului pentru Realţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pe care a trimis-o comisiei juridice cu termen de raport de cinci zile.

Anunțul a fost făcut, vineri, după ședința conducerii Senatului, de președintele forului legislativ, Călin Popescu Tăriceanu.

Direcția Națională Anticorupție a cerut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Procurorii vor să îl pună sub acuzare pe ministrul Viorel Ilie pentru că a ajutat o persoană ”foarte apropiată” și alți candidați  să primească înainte de examen subiectele pentru concursul de ocupare a unor funcţii de consilier la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, susținut în 31 iulie.

Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Viorel Ilie pentru instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în perioada exercitării funcției ministeriale.

În același dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru Felicia Elena Pop, directoarea de cabinet a ministrului pentru relația cu Parlamentul, și doi membri ai comisiei de concurs, Maria Alexandrescu și Mihai Cornel Zaharia, ambii angajați în ministerul condus de Viorel Ilie. Toți sunt acuzați de infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Premierul Mihai Tudose s-a arătat surprins de anchetarea de către DNA a lui Viorel Ilie. ”Acum aflu, vom lua o decizie”, a spus prim-ministrul, aflat la Neptun, săptămâna trecută, la o reuniune a conducerii PSD. Și liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, la rândul lui, că se va discuta în coaliție despre acest subiect.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: