Joi10292020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

James Mattis, Secretarul American al Apărării, avertizează Coreea de Nord cu „un răspuns militar masiv”!

James-MattisSecretarul American al Apărării a avertizat Coreea de Nord, după ce Phenianul a efectuat cel de-al șaselea său test nuclear, cel mai puternic de până acum.

James Mattis a afirmat că orice amenințare la adresa SUA sau la adresa a aliaților săi va va primi „un răspuns militar masiv”. Șeful Pentagonului a făcut această afirmație în fața Casei Albe, după o întâlnire cu președintele Donald Trump, vicepreședintele Mike Pence, precum și principalii consilieri pentru securitatea națională.

„Am spus foarte clar că avem capacitatea să ne apărăm pe noi şi pe aliaţii noştri, Coreea de Sud şi Japonia, în faţa oricărui atac. Şi angajamentul nostru faţă de aliaţi este solid: orice ameninţare faţă de Statele Unite sau de teritoriile lor, inclusiv Guam sau aliaţii noştri, va fi întâmpinată cu un răspuns militar masiv, un răspuns copleşitor”, a afirmat declarat James Mattis.

Secretarul American al Apărării a precizat că preşedintele Donald Trump a dorit să fie informat cu privire la fiecare dintre „numeroasele opţiuni militare” pentru soluţionarea problemei ameninţării nucleare nord-coreene.

În plus, Mattis i-a cerut liderului nord-coreean Kim Jong Un „să fie atent” la poziţia unanimă a Consiliului de Securitate ONU împotriva programului nuclear al Coreei de Nord.

„Nu dorim anihilarea totală a unei ţări, şi anume Coreea de Nord, dar, aşa cum am spus, avem multe opţiuni pentru a face acest lucru”, a adăugat șeful Pentagonului.

Regimul nord-coreean a anunţat că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată tocmai pentru a fi ataşată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de către Phenian.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: