Ma08042020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Un sucevean a vândut un porumbel cu 500.000 de euro!

porumbelUn român a stabilit un record mondial după ce a vândut un porumbel cu 500.000 de euro.

Un sucevean care trăiește în Belgia, a stabilit un nou record mondial în lumea columbofililor, după ce a vândut un porumbel cu 500.000 de euro.

Daniel Bucaciuc, 41 de ani, născut în localitatea Ipotești din județul Suceava, are o pasiune pentru porumbei de mic copil, după ce un verișor de-al său l-a învățat tot ce știa despre columbofilie.

Suceveanul Daniel Bucaciuc s-a mutat de 20 de ani în Belgia, unde are o firmă de construcții de 11 ani, dar în paralel a continuat să fie pasionat de porumbei, deși nu s-a gândit, la început, să scoată bani din asta.

Cu trecerea anilor pasiunea sa pentru porumbei s-a concretizat și material.
El a reușit să-i învingă chiar și pe belgieni, renumiți pentru creșterea porumbeilor, și a vândut cel mai scump porumbel cu suma de 500.000 de euro, printr-o agenție de profil din Belgia.

    "Sunt mai mulți porumbei care sunt vânduți la sume de 400.000, 300.000 și uite că al meu a ajuns acum la 500.000. Este record pentru Belgia și nu numai pentru că nu s-a vândut nicăieri un porumbel cu o sumă așa mare. Ba chiar porumbelul meu a fost mai scump, dar suma mea este 500.000 pentru că agenția care l-a vândut și-a luat comisionul. Agenția are clienți în China și așa l-am dat”, a declarat, pentru sursa citată, Daniel Bucaciuc.

Daniel, care este căsătorit cu o femeie din Bistrița și are patru copii, duce o viață liniștită în Belgia, dar chiar și așa adoră să vină cu familia în țara natală, fiind mândru că este român.
"Sunt foarte mulțumit pentru că sunt român și sunt într-o țară străină și am reușit să pot bate recordul în Belgia, unde aici, pentru ei este ceva….cum sunt lalele pentru olandezi, așa sunt porumbeii pentru belgieni. E o elită foarte renumită, sunt foarte mulți columbofili, foarte mulți bani se fac pe chestia asta cu porumbeii. Nu-i prima oară, am mai câștigat mai multe concursuri, dar niciodată așa mult”, a mai spus suceveanul.

Sursa: capital.ro