Ma08112020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Aleşii vor un nou drapel naţional pe Palatul Parlamentului, în valoare de peste 50.000 de euro!

casa-poporuluiAleșii au venit din vacanță cu forțe proaspete dar și cu idei inedite.

Una dintre ele, depusă deja spre aprobare conducerii Senatului, prevede înlocuirea drapelului național arborat pe clădirea Palatului Parlamentului, operațiune care ar costa instituția peste 50.000 de euro. Mai precis, 51.500 de euro. Senatorul Ion Marcel Vela afirmă că se cuvine ca Parlament să onoreze, conform protocolului, Drapelul Național și Sfânt, care în prezent nu este vizibil, de la nivelul solului. Senatul mai menționează în solicitarea către conducerea instituției că, anual, la Palatul Parlamentului sunt înregistrați peste 170.000 de vizitatori, turiști străini și români, iar clădirea este gazda unor reuniuni la nivel național și internațional.

Administratorul zonei unde ar urma să fie amplasat Drapelul este Camera Deputaților. Senatorul PNL afirmă că, din cauza condițiilor meteorologice și a dimensiunilor mari, este afectată des calitatea materialului din care este confecționat drapelul arborat pe Palatul Parlamentului.

În prezent, drapelul este amplasat pe terasa corpului C 4 din Parlament, într-o structură de beton armat, iar drapelul este confecționat dintr-un material special, rezistent la curenții de aer puternici de la această cotă.

”Dimensiuni mai mari au fost încercare, de-a lungul timpului, dat acestea nu au rezistat mai mult de o săptămână, pentru că, din cauza curenților de aer, materialul și structura de susținere au fost deteriorate.

Potrivit Secretariatului Camerei Deputaților, pentru schimbarea Drapelului, așa cum era prevăzut în proiectul inițial, din 2004, este necesară atât înlocuirea sistemului de arborare și realizarea unei structuri de ancorare redimensionată cât și organizarea unui concurs de soluții care ar necesita un buget de aproximativ 50.000 de euro.

Se propune, astfel, un nou studiu de fezabilitate, în capitolul Investiții pentru anul 2017, care să analizeze posibilitatea amplasării unui catarg sau a altei construcții arhitecturale, care să susțină un catarg, în parcul din fața Palatului Parlamentului, în prima sau a doua zonă tersată de deasupra Pieței Constituției.

Senatorul mai propune ca proiectul să fie finalizat o dată cu aniversarea Centenarului Unirii, din 2018.

Sursa: libertatea.ro