Ma08092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Durata maximă a vieţii umane, descoperită de oamenii de ştiinţă olandezi!

stiintaUn grup de cercetători olandezi afirmă că a stabilit durata maximă a vieţii umane, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, în pofida creşterii speranţei de viaţă.

Statisticienii de la Universităţile din Tilburg și Rotterdam au colectat date de la 75.000 de olandezi care au murit în ultimii 30 de ani şi cred că au găsit limita vieții umane – 115,7 ani pentru femei și 114,1 ani pentru bărbați, a explicat profesorul John Einmahl, unul dintre autorii acestui studiu.

„În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai bătrâni dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani”, a declarat Einmahl pentru AFP, subliniind că numărul persoanelor care au atins vârsta de 95 de ani în Olanda aproape că s-a triplat. „Cu toate acestea, plafonul maxim în sine nu s-a schimbat”, a conchis el. Speranța de viață reprezintă durata medie de viață pe care indivizii dintr-o categorie de vârstă se pot aștepta să o atingă. Ea reprezintă şi un indice al bunăstării societății.


Rezultatele studiului olandez le completează pe acelea ale cercetătorilor din Statele Unite, care au determinat un plafon similar anul trecut, adăugând totuşi că indivizii nu au mai ajuns la vârste extreme ca înainte. John Einmahl şi colegii săi au contestat această ultimă afirmație, menționând că descoperirile lor nu indică aproape nicio fluctuație a duratei maxime de viaţă. Cu toate acestea, a adăugat profesorul, unii oameni sfidează norma, cum a fost cazul franţuzoiacei Jeanne Calment, ființa umană care a trăit cel mai mult din în rândul persoanelor a căror dată de naștere nu a fost certificată. Ea a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.

Sursa: jurnalul.ro

Stiri mai vechi: