Sam12032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Generaţia nouă Nissan Leaf atacă performanţele BMW i3, Tesla Model 3 şi Chevrolet Bolt!

nissan-leafJaponezii de la Nissan au făcut publice detaliile unei noi generații a modelului Leaf.

Printre atuuri se numără autonomia de 378 km, condusul semiautonom și tehnologia e-Pedal. Prețul ar putea fi însă adevărata lovitură dată concurenței.Conform producătorului nipon, noul Nissan Leaf  este „cel mai avansat model electric destinat maselor”. Programat pentru lansare pe piaţa niponă în toamna acestui an, iar pentru cea europeană în ianuarie 2018, noul vehicul are un design mult evoluat, cu linii împrumutate de la actualul Micra, şi oferă mai mult spaţiu pentru pasageri. Constructorul anunţă că motorul de 110 kW (150 CP) şi pachetul de baterii Li-ion cu o capacitate de 40 kWh vor asigura o autonomie de 378 km cu o singură încărcare. Un alt avantaj al noului Leaf este timpul de încărcare al bateriilor care va fi de 16 ore pentru prizele de 3kW şi de 8 ore pentru cele de 6 kW. În regim rapid, bateriile pot ajunge la 80% din putere în doar 40 de minute.

Pe lângă creşterea autonomiei şi eficientizarea încărcării cei de la Nissan anunţă şi o avalanşă de noi tehnologii menite să asigure şoferului un condus cât mai plăcut şi fără bătăi de cap. Astfel, noul Leaf are în dotare, printre altele, ProPILOT – sistem semiautonom de deplasare, ProPILOT Park – sistem automat de parcare fără intervenţia şoferului şi, mai ales, e-Pedal – echipament care poate accelera, frâna sau chiar opri vehiculul doar în funcţie de presiunea exercitată de piciorul şoferului pe o singură pedală. În acest caz, pedala de frână mai are doar rolul de a ajuta şoferul să frâneze brusc în cazuri extreme.

Vândut în mai bine de 283.000 de unităţi de la momentul lansării primei generaţii în 2010, Nissan Leaf a reuşit să rămână ani buni liderul absolut al pieţei mondiale a maşinilor electrice. În prima jumătate a acestui an, pe piaţa europeană au fost vândute 10.961 de unităţi, fapt ce a asigurat modelului poziţia a doua în clasament, după Renault Zoe. Deşi nu se poate lăuda cu autonomia promisă de Tesla Model 3 sau Chevrolet Bolt, de exemplu, noul Leaf poate atrage clienţii prin preţ. Jurnaliştii americani – citând surse din cadrul reţelei de dealeri – anunţă un preţ de bază mai mic de 30.000 de dolari, cu circa 5.000 de dolari sub sumele cerute de Tesla şi Chevrolet pentru modelele lor. Rămâne de văzut cu ce sumă va fi comercializat noul Nissan Leaf în Europa şi cu cât va ajunge acesta pe piaţa din România, unde modelul este importat şi comercializat de compania BADSI.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: