Dum03072021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

111 milioane euro pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii ale căii ferate!

cfr-trenCompania CFR SA a alocat, în primul semestru al acestui an, 500 de milioane de lei pentru programul de întreținere, reparații curente și reparații capitale la infrastructura feroviară publică, finanțat din surse proprii ale companiei și din fonduri de la bugetul de stat.

Programul de întreţinere, reparaţii curente şi reparaţii capitale, finanţat din alocaţiile de la bugetul de stat, în valoare totală de 196.152.000 lei, şi din surse proprii ale companiei, în valoare totală de 295.532.000 milioane lei, cuprinde 284 de proiecte structurate la nivelul celor 8 regionale de cale ferată pe o gamă complexă de lucrări la linii, terasamente, poduri, podeţe, tuneluri, instalaţii şi treceri la nivel.

La capitolul întreţinere şi reparaţii curente s-au semnat în prima jumătate a acestui an 47 de contracte de lucrări, 30 de proiecte sunt în evaluare, 12 proiecte sunt în curs de licitaţie, iar alte 10 proiecte au fost transmise pentru validare şi urmează a fi lansate pe SEAP.

“Investiţiile financiare alocate de companie pentru acest program asigură continuitate în graficul de execuţie a lucrările multianuale, iar prin lucrările anuale derulate pe reţeaua feroviară reuşim să menţinem un ritm constant în strategia companiei de îmbunătăţire a capacităţilor de exploatare oferite operatorilor de transport de călători şi de marfă execuţia, strategie care vizează creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de siguranţă pe infrastructura feroviară publică, a declarat Marius CHIPER, director general al CFR SA.

La capitolul reparaţii capitale, care cuprinde lucrări multianuale, s-au alocat surse financiare pentru continuarea a 62 de lucrări contractate în anii anteriori, 10 dintre acestea fiind finalizate în al II-lea trimestru, au fost semnate 12 noi contracte de lucrări, 10 proiecte sunt în licitaţie, fiind demarate de asemenea alte 101 proiecte, care la ora actuală se află în diferite etape de implementare. La acest capitol, un accent deosebit s-a pus pe prioritizarea proiectelor de modernizare a 74 de treceri la nivel cu calea ferată de pe întreaga reţea feroviară.


Menţionăm faptul că programul de întreţinere, reparaţii curente şi reparaţii capitale nu afectează continuitatea graficului de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă, lucrări fiind executate prin asigurarea condiţiilor optime de trafic pe întreaga reţea feroviară.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: