Joi04152021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Antreprenorii din ţară vor primi consultanţă intensivă online!

anteprenoriatZitec, furnizor major de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate din România, alături de Google, inițiază un program intensiv de consultanță practică în online destinat companiilor mici și mijlocii din țară.

Obiectivul întâlnirilor dintre experții în online și reprezentanții IMM-urilor este creşterea ratei de înţelegere şi utilizare a Internetului şi a soluţiilor disponibile online, în condiţiile în care România este codaşă în rândul ţărilor UE în ceea ce priveşte gradul de digitalizare al populaţiei.Astfel, antreprenori din oraşe ca Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Constanţa vor avea acces la educaţie introductivă în domeniul digital. Cei din Bucureşti şi Iaşi sunt primii care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital de la experţi instruiţi de Zitec în 2 hub-uri dezvoltate de Google. În perioada următoare vor fi demarate activităţi similare în Braşov, Constanţa, dar şi în alte hub-uri regionale localizate în alte oraşe din ţară.

Demersul face parte din programul Atelierul Digital, pe care Google îl desfăşoară în România din 2016, în cadrul căruia Zitec este partener.

„Îmbunătăţirea competenţelor digitale este esenţială, având în vedere faptul că online-ul începe să traseze direcţiile întregului mediu de afaceri, atât la nivel global, cât şi local. Cu atât mai mult cu cât România, deşi fruntaşă când vine vorba de Internet de mare viteză şi anumite performanţe individuale, este, de fapt, ultima ţară europeană din punct de vedere al digitalizării economice şi sociale, conform ultimului studiu DESI ”, declară Alexandru Lăpuşan, CEO şi Fondator Zitec.

În clasamentul DESI (Indicele Economiei şi Societăţii Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi ) pe 2017, România se află pe ultimul loc între cele 28 de state membre UE. Deşi zonele urbane sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză, iar adoptarea de către consumatori a serviciilor mobile în bandă largă se accelerează, rata de digitalizare a economiei româneşti, inclusiv a serviciilor publice, şi nivelul competenţelor digitale rămân scăzute.

„Salutăm iniţiativa Google şi programul Atelierul Digital, menite să intervină direct acolo unde este nevoie şi să producă un impact real în România ne-digitalizată. Suntem onoraţi că, pentru implementarea programului de consultanţă oferit IMM-urilor, Google a ales să colaboreze cu Zitec. Evident, este vital să existe măsuri rapide la nivelul ministerelor de resort pentru a remedia situaţia curentă, iar mediul privat a arătat că este pregătit să susţină orice proiect sau iniţiativă cu impact real asupra digitalizării economiei şi a serviciilor publice”, a mai adăugat Lăpuşan.

Potrivit datelor DESI, la nivel de digitalizare, România se află în spatele unor ţări din regiune precum Bulgaria, Ungaria sau Slovacia.

Sursa: capital.ro