Lun04122021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

12 Septembrie 2017: Lansarea iPhone-ului de lux, de către Apple!

apple-luxGrupul informatic american Apple ar urma să dezvăluie marţi un nou iPhone din segmentul premium, la zece ani de la lansarea pe piaţă a primului smartphone.

Ca de obicei, Apple nu a precizat în ce anume constă shoow-ul care va începe la ora 17.00 GMT. Însă în mod normal în această perioadă a anului compania lansează un nou smartphone.

Potrivit analiştilor, Apple ar urma să dezvăluie un dispozitiv premium botezat 'iPhone X', după numărul roman 10, în onoarea celor zece ani care au trecut de la lansarea primului smartphone care a revoluţionat sectorul telefoniei mobile şi s-a vândut în peste 1,2 miliarde de exemplare.
"Prezentarea iPhone-ului din acest an este de departe cel mai aşteptat eveniment, ţinând cont de faptul că ne aşteptăm la cea mai importantă modificare de design de după 'iPhone 6 (în 2014 n.r.)", a declarat Amit Daryanani, analist la RBC Capital Markets.

'iPhone X' ar putea fi echipat un un ecran de ultimă generaţie OLED, care oferă o imagine de calitate superioară, şi care ar urma să acopere întreaga suprafaţă a telefonului, ceea ce va implica eliminarea butonului 'Home', care până acum era amplasat în partea de jos a ecranului. În aceste condiţii, deblocarea dispozitivului se va face prin recunoaştere facială în 3D graţie unei a doua camere foto. De asemenea, partea verso a dispozitivului ar urma să fie din sticlă, iar încărcarea se va face în sistem wireless, o funcţie aşteptată de mult de fanii iPhone.Însă toate aceste noutăţi vor veni cu un preţ de cost majorat, noul iPhone X urmând să aibă un preţ de pornire de 1.000 de dolari, dar care potrivit zvonurilor ar putea ajunge la 1.200 şi chiar la 1.400 de dolari. La preţul acestea "va trebui să fie magic", susţine analistul Rob Enderle.

Principalul rival al Apple, grupul sud-coreean Samsung, urmează să lanseze şi el un smartphone premium în format mare, Note 8, care va fi disponibil începând de vineri la un preţ apropiat de 1.000 de dolari în SUA.

Pe lângă noul iPhone X, Apple ar urma să dezvăluie marţi şi versiuni îmbunătăţite ale actualelor modelelor de iPhone, respectiv iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, care vor avea o durată mai mare de funcţionare a bateriei şi capacităţi mai mari de stocare.

Grupul american ar putea prezenta de asemenea un nou model de televizor AppleTV, capabil să difuzeze programe în sistem 4K, sau o nouă versiune a ceasului inteligent Apple Watch, care va fi capabil să se conecteze direct la reţelele de telefonie mobilă fără a avea nevoie de un iPhone.

O altă noutate este că prezentarea de marţi va fi prima organizată la noul sediu al grupului de la Cupertino, o vastă clădire rotundă de forma unei farfurii zburătoare.

Sursa: jurnalul.ro