Sam11272021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ziua naţională a Cataloniei - proteste pentru independenţă!

protesteAproximativ un milion de cetăţeni din Catalonia s-au adunat în Barcelona pentru a cere independenţa, luni, cu trei săptămâni înainte de votul cu privire la despărţirea de Spania.

Pentru al şaselea an succesiv, ziua naţională a Cataloniei, La Diada de Catalunya, a fost folosită ca raliu politic pentru mişcarea proindependenţă. Organizatorii au afirmat că 450,000 de persoane s-au înregistrat pentru eveniment, însă poliţia din Barcelona a anunţat ulterior că numărul a crescut la un milion.

Guvernul Spaniei a încercat să oprească referendumul care va avea loc pe 1 octombrie, însă guvernul regional din Catalonia a refuzat, iar sondajele sugerează clar că majoritatea cetăţenilor din regiunea de nord-est îşi doresc să fie lăsaţi să voteze.

Sondajele au arătat, de asemenea, că cetăţenii din Catalonia sunt împărţiţi în ceea ce priveşte detaşarea de Spania. Rezultatele de la finalul lunii iulie a descoperit că 49.4% sunt împotriva independenţei, iar 41.1% sprijină independenţa.

În timpul protestului de luni, de-a lungul străzii au fost staţionate maşini ale poliţiei din Catalonia, iar ofiţerii erau înarmaţi, ca o amintire a atacurilor terorise care au avut loc în Barcelona şi Cambrils.

Sursa: jurnalul.ro