Mie07282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră cu multe persoane la bord!

navaAmbarcaţiune suspectă în Marea Neagră cu multe persoane la bord, detectată la 32 de mile marine Est de Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, țintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale.

Nava plutește în derivă, iar persoanele aflate la bord sunt în pericol din cauza vântului puternic și a furtunii și au cerut ajutor.Cei 153 de migranţi care pluteau în derivă în Marea Neagră, la câţiva zeci de kilometri de ţărm, au fost recuperaţi de poliţiştii de Frontieră şi aduşi azi-nopate în şantierul naval Midia. 53 dintre refugiaţi sunt copii.
Cei peste 150 de migranți au fost aduși la sediul din Constanța al Gărzii de Coastă. Ei vor sta aici până se va decide parcursul acestor persoane, din Iran si Iraq.
Migranții au trecut printr-un filtru specific, au trecut și printr-un control medical, iar nicio persoana nu a necesitat îngrijiri medicale.

Poliția de Frontieră a informat că în 12 septembrie, in jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, țintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, ca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord.

Imediat, Garda de Coastă a inițiat o misiune cu două nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, s-a solicitat sprijinul Marinei Militare care a participat cu o navî de intervenţie aflată în zonă.

De asemenea, au fost informate autorităţile de frontieră bulgare şi turce.

Nava, care în prezent pluteşte în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din primele date comunicate, ambarcaţiunea are la bord mai multe persoane care se află în pericol.

În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol.

Sursa: libertatea.ro