Joi04152021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Pompierilor Români!

carmen-daniela-danCu prilejul zilei de 13 septembrie, ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, le-a adresat pompierilor români un mesaj de felicitare.

Sărbătorim astăzi un eveniment care ne aduce aminte de eroismul pompierilor dovedit în 13 septembrie 1848. Atunci, pompierii români apărau cetățenii cu arma în mână, astăzi ne apără în situații de urgență cu tehnica specifică vremurilor de pace.
Acum, ca și atunci, misiunile pompierilor au același scop – salvarea de vieți omenești.

Tradiția dumneavoastră instituțională și misiunea nobilă pe care o aveți vă obligă să fiți mereu pregătiți să răspundeți provocărilor din ce în ce mai diverse ale lumii în care trăim. Știu că vă pregătiți la nivelul cel mai înalt, știu că nu vă feriți să vă asumați riscuri și, tocmai de aceea, românii vă respectă și vă iubesc.

Vă apreciez sincer și cunosc sacrificiile pe care le faceți, chiar dacă, militari fiind, restricțiile profesionale vă impun o rigurozitate crescută față de celelalte structuri ale ministerului. Vă asigur că vocea dumneavoastră este auzită și problemele dumneavoastră sunt cunoscute de mine și de echipa de la Ministerul Afacerilor Interne. De aceea, importanța structurii dumneavoastră este tratată așa cum se cuvine de către Guvern și acest lucru s-a văzut prin alocarea unei sume importante de bani pentru achiziția de echipamente și mijloace moderne de intervenție.


Și eu și Guvernul din care fac parte am înțeles că investiția în pompieri este, înainte de toate, o investiție în siguranța cetățenilor.   

În încheiere, vreau să vă asigur că am încredere în dumneavoastră și mă bazez pe experiența și devotamentul pe care le dovediți în fiecare misiune. Vă mărturisesc cu sinceritate că eu mă simt în siguranță pentru că existați, mândră pentru că sunteți parte a acestui minister și onorată pentru că am ocazia să lucrez cu dumneavoastră.