Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Două uragane noi, Maria şi Lee ameninţă Insulele Caraibe!

maria-uraganMeteorologii americani au anunțat că două noi uragane amenință insulele Caraibe care tocmai au fost lovite de Irma, cea mai puternică furtună tropicală din ultimii ani.

Primul care va ajunge în zona Caraibelor și care urmează aceeași traiectorie ca și Irma este uraganul Maria. Acesta crește în intensitate și este așteptat ca în următoarele două zile să atingă uscatul.

Acesta urmează să fie un uragan major atunci când va lovi Insulele Leeward în următoarele câteva zile, intensitatea sa urmând să ajungă la nivelul 4 în 48 de ore, în conformitate cu cea mai recentă actualizare a Centrului Național pentru Uragane.

Duminică, Maria era la aproximativ 165 de kilometri nord-vest de Barbados și la aproximativ 340 de kilometri est-sud-est de Repoublica Dominicană. A început ca un uragan de categoria 1 cu vânturi de 85 km / h și se preconizează că va continua să se deplaseze spre estul Caraibelor.

„Maria continuă să se întărească și este de așteptat să fie la intensitate maximă atunci când ajunge în Insulele Leeward în următoarele câteva zile, aducând vânturi periculoase, furtună și prcipitații“, a transmis Centrul Național pentru Uragane.

Maria urmează să afecteze Martinica, Guadelupa, Dominica, Sf. Kitts, Nevis și Montserrat. Avertismentul privind furtunile tropicale este valabil pentru Antigua și Barbuda, Saba, Sf. Eustatie și Sf. Lucia. Un avertisment este, de obicei, emis cu 36 de ore înainte. De asemenea sunt transmise avertismente pentru Insulele Virgine SUA, Insulele Virgine Britanice, St. Maarten / St. Martin, Sf. Barthelemy și Anguilla – multe dintre ele fiind devastate recent de Irma, care a ucis 44 de persoane.

Maria este una dintre cele trei furtuni care se află în prezent în Oceanul Atlantic alături de Jose, care este este pe punctul de a se termina și Lee care abia s-a format.

Uraganul Jose se menține la intensitate de 1 și amenință coasta de est a SUA, în următoarele câteva zile. Duminica noaptea, uraganul era la aproximativ 490 de mile sud-vest de Cape Hatteras, Carolina de Nord și se deplasa spre nord.

A treia furtună din Atlantic este Lee. Duminică seara, furtuna se afla la aproximativ 980 mile vest de Insulele Capului Verde. Totuși meteorologii se așteaptă ca în următoarele zile acesta să scadă în intesitate și să nu reprezinte un pericol major.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: