Ma10192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cris-Tim elimină caragenanul din toată gama de produse!

cris-timÎncepând din luna septembrie, românii se pot bucura de încă o premieră de la Cris-Tim, cel mai mare producător român de mezeluri: compania a reușit să elimine caragenanul din întreaga sa gamă de produse – marcând astfel o premieră în industria alimentară din România.

De acum, pe lângă beneficiile oferite de Eticheta Curată - produse fără gluten, amidon, MDM, soia, arome artificiale, monoglutamat de sodiu, produsele Cris-Tim sunt şi fără caragenan.

Realizarea vine ca urmare a promisiunii Cris-Tim de a investi continuu în procesele de îmbunătăţire a reţetelor şi de a susţine eforturile echipelor de cercetare şi producţie ale companiei, pentru a oferi românilor cele mai bune produse.

Prin eliminarea caragenanului din reţete, Cris-Tim transformă întreaga piaţă alimentară şi demonstrează că putem să ne bucurăm cu adevărat de mezeluri gustoase şi sănătoase.
Caragenanul este un aditiv alimentar a cărui utilizare în industria alimentară este permisă de legislaţia Uniunii Europene; este frecvent întâlnit în numeroase categorii de alimente, de la deserturi, lactate, produse din carne, peşte, sosuri, sucuri, până la bere sau produse făinoase. Caragenanul provine din alge şi are rol de gelifiere, de îngroşare a produselor.

Procesul a pornit în această primăvară, când Cris-Tim a reuşit să aducă în magazine pentru prima dată în România produsele cu Eticheta Curată, adică fără gluten, amidon, MDM, soia, arome artificiale, monoglutamat de sodiu – şi de acum, şi fără caragenan.

Produsele cu Eticheta Curată sunt rezultatul unor eforturi imense de cercetare şi investiţie în procesul de producţie şi la nivel de reţetă – şi care reprezintă la ora actuală cea mai modernă tehnologie din România pentru a obţine cele mai bune mezeluri.

“Crezul meu este că fiecare român care cumpără produse Cris-Tim este precum un invitat la masă alături de mine şi familia mea. De aceea, promisiunea mea şi a întregii echipe din spatele Cris-Tim este să continuăm să căutăm cele mai noi soluţii, pentru a pune pe masă românilor mezeluri nu doar gustoase, ci şi sănătoase. Pentru asta, am investit foarte mult, iar eforturile noastre nu se opresc aici” spune Radu Timiş, Preşedintele Cris-Tim.

Eliminarea caragenanului din mezeluri reprezintă un pas în plus în demersul Cris-Tim de îmbunătăţire a produselor. Cris-Tim continuă investiţiile în dezvoltarea de noi soluţii pentru a oferi mai departe românilor produse cât mai bune, pentru un viitor mai sănătos.

Sursa: capital.ro