Joi04152021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ministrul Nord-Coreean de Externe: "Phenianul ar putea testa o bombă cu hidrogen în Pacific!"

kim-jong1Ministrul nord-coreea de Externe a anunțat că Pheninaul ar putea testa o bombă cu hidrogen în Pacific, în una din acțiunile sale posibile de „cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite.

Ministrul Ri Yong-Ho a făcut această afirmația în contextul în care Kim Jong-un a spus că are în vedere cele mai puternice acțiuni de răspuns, după ce președintele american Donald Trump a spus că „va distruge complet” Coreea de Nord.

„Ar putea fi cea mai puternică detonare a unei bombe H în Pacific”, a spus Ri Yong-Ho.

Declarație a fost făcută reporterilor la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, l-a calificat vineri „deranjat mintal” pe președintele american, Donald Trump, și a afirmat că îl va face pe acesta „să plătească scump” pentru amenințările sale la adresa Coreei de Nord, făcute în fața ONU, transmite AFP.

Pe 3 septembrie, Coreea de Nord a testat o bombă cu hidrogen care a provocat un cutremur de 6,3 grade. NORSAR, o instituție independentă de monitorizare a seismelor, a estimat că explozia a avut un randament de aproximativ 120 de kilotone și că seismul provocat de test a fost de cel puțin 10 ori mai puternic decât cel de anul trecut.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: