Lun03082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Kaspersky Lab: "Media costului unui incident de securitate cibernetică este în creştere!"

kaspersky-internet-securityMedia costului unui incident de securitate cibernetică este în creștere, chiar dacă numărul companiilor care investesc în securitatea IT a crescut cu 63%, în 2017.

”Incidentele de securitate cibernetică ce implică terţe părţi sunt dăunătoare pentru companii de toate dimensiunile, iar impactul lor financiar are potenţialul de a provoca pagube duble. Acest lucru se întâmplă din cauza unui context mai larg: ameninţările evoluează rapid, dar companiile şi legislaţia se schimbă lent. Atunci când reglementări precum GDPR (General Data Protection Regulation) devin obligatorii şi ajung la companii înainte ca acestea să îşi actualizeze politicile, la nota de plată totală se vor adăuga amenzile pentru nerespectarea reglementărilor”, spune Alessio Aceti, Head of Enterprise Business Division la Kaspersky Lab.

În anul 2016, numărul  companiilor care investeau în securitatea IT era de 56%, potrivit forbes.ro.

La nivel global, ponderea bugetelor cheltuite pe securitatea IT este în creştere, ajungând la aproape un sfert (23%) din bugetele IT ale marilor corporaţii.

Cele mai costisitoare breşe de securitate cibernetică pentru companiile de toate mărimile provin din probleme ale unor terţi, ceea ce înseamnă că o companie ar trebui nu doar să investească în propria protecţie, ci să fie atentă şi la cea a partenerilor.

Bugetul mediu pentru securitatea IT a companiilor mari, în termeni absoluţi, a scăzut anul trecut de la 25,5 de milioane de dolari, la 13,7 milioane de dolari, în 2017.

În acest an, IMM-urile au plătit, în medie, 87.800 de dolari după un incident de securitate (comparativ cu 86.500 de dolari, în 2016 ), în timp ce întreprinderile au avut o creştere mai mare: 992.000 de dolari, în 2017, comparativ cu 861.000, în 2016.


IMM-urile sunt nevoite să plătească până la 140.000 de dolari pentru incidentele care afectează infrastructura găzduită de un terţ, în timp ce companiile mari pierd 1,8 mld. dolari, ca rezultat al breşelor ce afectează furnizorii cu care folosesc date în comun, şi 1,6 mld. dolari din cauza furnizorilor de servicii de infrastructură) cu o protecţie insuficientă.

Sursa: capital.ro