Dum07032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Donald Trump: "Puerto Rico se confruntă cu probleme serioase!"

trump5Preşedintele Statelor Unite ale Americii a vorbit despre Puerto Rico în cursul zilei de luni, când insula se luptă să se recupereze după ce a fost distrusă de uraganul Maria.

Furtuna puternică a adus săptămâna trecută zăpadă pe insulă, lăsând dezastru total în urma ei.

După ce a purtat un război de zile mari despre NFL în cea mai mare parte a zilei, Trump a început să posteze pe contul său personal de twitter şi comentarii în legătură cu Puerto Rico.

“Texas şi Florida se descurcă grozav, dar Puerto Rico, care deja suferea de o infrastructură distrusă şi de datorii destul de mari, se află în probleme.”, a spus Trump într-o postare.

“ Vechea reţea electric, care se afla într-o formă teribilă, a fost devastată. O mare parte din insulă a fost distrusă. Puerto Rico datorează miliarde de dolari lui Wall Street şi bancilor care trebuie achitate. Mâncarea, apa şi medicamentele sunt cele mai importante.“, a mai precizat el.

Uraganul a lovit cu putere insula şi aproximativ 1,6 milioane de personae au rămas fără electricitate, cu excepţia unor spitale şi centre medicale. Posturile de ştiri au anunţat că 80% din lu7niile de transport şi de distribuţie a insulei au fost grav afectate, ceea ce înseamnă că ar putea dura câteva luni înainte ca energia electric să fie complet restaurată.

Comentariile lui Trump despre situaţia financiară a Puerto Rico nu au fost incorecte. Insula se confrunta cu datorii mari înainte de uraganul Maria şi a devenit prima ţară din SUA care a căutat o formă de a evita falimentul în luna mai, a publicat The New York Times la acea dată.


Brock Long, administratorul Agenţiei federale de gestionare a Situaţiilor de Urgenţă din SUA şi consilierul pentru securitate internă, Tom Bossert au sosit luni la San Juan pentru a se întâlni cu guvernatorul Puerto Rican, Ricardo Rossello."Avem multe de făcut, înţelegem asta", a spus Long.

De asemenea, personae publice şi celebrităţi şi-au anunţat contribuţia la salvarea insulei, dar ajutorul financiar nu va fi de ajuns pentru salvarea economiei inulei. Colectarea taxelor ar putea scădea, iar industria turismului din Puerto Rico “ nu îşi va reveni o perioadă”, potrivit lui James Eck, vicepreşedinte al agenţiei de rating Moody’s.

Sursa: capital.ro