Sam08132022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Explicaţia Contului Twitter: Neînlăturarea mesajelor ofensatoare ale lui Trump despre Coreea de Nord!

donald-trump6În urma declarației diplomatului Coreei de Nord, care a descris mesajul recent de pe Twitter al presedintelui Donald Trump despre țară drept o "declarație de razboi", Twitter a explicat de ce nu a înlăturat tweeturile ofensatoare.

Twitter a declarat că tweet-urile lui Trump sunt încă susţinute din cauza importanţei pentru public care justifică raportarea în mass-media.

"Toate conturile funcţioneză pe aceleaşi reguli şi luăm în considerare o serie de factori atunci când se evaluează dacă mesajele  încalcă regulile noastre. Unul dintre factori  este 'valoarea ştirii pentru public' şi dacă un tweet este sau nu de interes public.  Aceasta a fost de foarte mult timp politică internă şi în curând  vom actualiza regulile noastre orientate spre public, pentru a reflecta politica internă a companiei. Trebuie să informăm mai bine şi o vom face. Twitter este dedicat transparenţei şi informării oamenilor despre ceea ce se întâmplă în lume.  Vom continua să ne ghidăm pe aceste principii fundamentale", au declarat reprezentanţii Twitter într-o serie de mesaje pe contul public.


Luni, la New York, ministrul de externe din Coreea de Nord, Ri Yong Ho, care a participat la Adunarea Generală a ONU, a declarat reporterilor că "din moment ce Statele Unite au declarat război ţării noastre, vom avea tot dreptul să venim cu contramăsuri, inclusiv dreptul de a împuşca bombardierele strategice ale Statelor Unite chiar şi atunci când nu se află în interiorul frontierei spaţiului aerian al ţării noastre".

Criticii Twitter cred că actualizarea "regulilor sale publice" nu este singurul lucru pe care Twitter trebuie să îl actualizeze şi că multe dintre mesajele lui Trump încalcă unele dintre regulile platformei, cum ar fi hărţuirea şi ameninţarea sau promovarea violenţei.

Criticii susţin, de asemenea, că Trump are deja multe alte platforme, inclusiv contul oficial de Twitter POTUS, conferinţele de presă şi preşedinţia Statelor Unite ale Americii, pentru a-şi împărtăşi părerile cu publicul. Publicarea de mesaje de pe contul personal de Twitter nu numai că duce la încălcări ale politicii interne a companiei, ci poate ajuta la abuzul împotriva oricărui individ sau grup de indivizi care se află în prezent în vizorul lui Trump. Ultimul scenariu poate fi considerat, de asemenea, o chestiune de interes public, deoarece o dată cu alegerea lui Trump ca preşedinte al Statelor Unite, au avut loc creşteri a infracţiunilor generate de ură.


Deşi au fost făcute apeluri pentru ca Twitter să ia măsuri împotriva contului lui Trump, chiar înainte de a deveni preşedinte, evenimente ce au urmat alegerilor şi evenimentele recente, cum ar fi ultimele sale ciocniri cu conducerea nord-coreeană, raliul alb supremacist din Charlottesville şi anchetele Congresului asupra a câte platforme social media ştiau despre încercările Rusiei de a influenţa electorale, au pus multă presiune asupra companiei Twitter.

Sursa: capital.ro