Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Vizita Patriarh-ului Rusiei la Bucureşti!

patriarh-rusiaChiril I al Moscovei, care conduce Biserica Ortodoxă Rusă, considerată cea mai mare biserică creștină a lumii, vine într-o vizită istorică la București.

Vizita va dura între 26 și 28 octombrie 2017.Aceleași surse au precizat că președintele rus, Vladimir Putin, și-a dat acordul pentru această vizită, chiar dacă, oficial, puterea politică și Biserica din Rusia sunt separate și nu au relații de subordonare.Patriarhul rus vine la București în semn de omagiu adus celor 10 ani de când Preafericitul Daniel a fost ales Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dar și pentru a genera o relansare a relațiilor inter-ortodoxe dintre cele două Biserici, cele mai mari ca număr de creștini din toată lumea.


Patriarhul Chiril I – Portret

Patriarhul Chiril I este un episcop ortodox rus, care îndeplinește în prezent funcția de patriarh al Moscovei și al întregii Rusii, primat al Bisericii Ortodoxe Ruse (de la 1 februarie 2009).

După ce inițial a negat fapta, Biserica Ortodoxa Rusă a recunoscut în aprilie 2012 că a modificat o fotografie a patriarhului Kiril, de pe pagina sa de Internet, pentru a „șterge” ceasul elvețian marca Breguet, de 30.000 de dolari, al preafericitului.

Falsificarea a ieșit la iveală deoarece ceasul era, în continuare, perfect vizibil în reflexia mâinii pe tăblia lustruită a mesei.

Patriarhul Chiril I al Moscovei afirma în 2013 că recunoașterea de către statele occidentale a căsătoriilor între persoane de același sex prevestește sfârșitul lumii.

În anul 2014, în contextul crizei din Crimeea, autoritățile din Letonia i-au cerut să contramandeze vizita pe care urma să o efectueze la jumătatea lunii mai în Letonia.

În ziua de 12 februarie 2016, Patriarhul Chiril I al Moscovei a avut o întâlnire cu Papa Francisc, în Havana, capitala Cubei, în urma căreia au semnat o declarație comună, cu 30 de paragrafe, în care, printre altele, cei doi își exprimă speranța că această întâlnire va deschide calea reducerii tensiunilor între greco-catolici și ortodocși, intensificate de conflictul din Ucraina.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: