Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Evacuarea a peste 130.000 de oameni, din cauza unui vulcan în Bali, care ar putea să erupă oricând!

vulcan-in-BaliE alertă în Indonezia, după ce vulcanul Agung ar putea să erupă oricând pe insula Bali.

Populația a fost avertizată să se refugieze pentru că Muntele Agung e la un pas să erupă. Autoritățile au anunțat că, în acest moment, zonele turistice nu sunt afectate direct din cauza fenomenului natural.

Aproape 135.000 de persoane s-au refugiat în centre de evacuare, amenajate în săli de sport ale unor școli, sedii guvernamentale sau în tabere de corturi.

Autoritățile din Bali sunt în alertă încă de săptămâna trecută din cauza intensificării cutremurelor. Alerta privind vulcanul Agung a fost crescută la cel mai înalt nivel pentru că o erupție s-ar putea produce oricând.

 Peste 1.000 de persoane au decedat ultima oară când Muntele Agung a erupt, în 1963.

Insula Bali a fost vizitată anul trecut de aproape cinci milioane de oameni. Cei mai mulți dintre turiștii, care această destinație turistică, provin în special din China, Australia și Japonia.

Vestea că Muntele Agung ar putea să erupă a stârnit panica în rândul turiștilor. Departamentul de turism din Bali a anunțat că vizitarea insulei este singură, cu excepția zonei Muntelui Agung.

Cu toate aceastea, Ministerul Transporturilor din Indonezia a anunţat că zborurile spre Bali ar putea fi redirecţionate spre alte aeroporturi din zonă în cazul unei erupţii.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: