Joi12032020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Încheierea formării celui mai mare proprietar de clădiri de birouri din România!

companie-immofinanzCompania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, este pe cale să încheie o înţelegere cu firma rusească Fortgroup privind vânzarea mallurilor sale din Moscova.

Investitorul a anunţat că intenţionează să finalizeze vânzarea proprietăţilor din Rusia până la finalul anului, deoarece este o precondiţie a fuziunii cu rivalul său CA Immo.

Dezvoltatorul petersburghez Fortgroup „este aproape decis“ să cumpere mallurile de la Immofinanz.

Immofinanz spune că procesul de vânzare este în derulare.

„Câteva părţi interesate continuă să fie în procesul de vânzare. Ne ţinem de planul de a ne separa de portofoliul din Rusia până la sfârşitul anului“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

În vara acestui an, austriecii au anunţat că vor investi circa 80 mil. euro în cele patru malluri ale lor din Moscova, cost ce va fi împărţit cu viitorul cumpărător al acestor active.

Dietmar Reindl, directorul operaţional al Immofinanz, a declarat că intenţionează să schimbe numele celor cinci malluri în Novamall şi să instaleze facilităţi adiţionale precum scări rulante sau zona de restaurante în următorii doi ani. Portofoliul de proprietăţi avea o valoare de peste 997 mil. euro la finalul lunii martie, inclusiv 698 mil. euro datorii.

Consiliul Concurenţei din România a autorizat încă de anul trecut tranzacţia de fuziune dintre companiile cu capital austriac Immofinanz şi CA Immo, care împreună formează cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din ţară.

Cel mai câştigat din procesul greoi de fuziune dintre Immofinanz şi CA Immo este chiar artizanul acestei idei şi anume Boris Mints. Omul de afaceri a câştigat 129 mil. euro într-un an şi jumătate, după ce şi-a vândut participaţia din CA Immo rivalului austriac Immofinanz.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: