Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

7-22 Octombrie 2017: Evenimentul EU CodeWeek!

afis-m-codeBiblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, marchează, prin organizarea mai multor evenimente, cea de-a V-a ediție a EU CodeWeek, manifestare ce se desfășoară la nivel european în perioada 7-22 octombrie 2017.

Astfel, la sediul central al bibliotecii de pe Calea Dorobanților nr.104, Secția pentru copii, împreună cu ,,Kids Go Tech”, cu susținerea Google, vor organiza o serie de ateliere pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani. În 11, respectiv 18 octombrie, începând cu ora 16.00, timp de 3 ore, vor avea loc ateliere de robotică, quiz şi scratch & stories.


La Filiala Zorilor de pe Strada Observatorului nr.1, ,,Asociația Prietenii Bibliotecii Județene Cluj”, ,,Asociația Techsoup România”, împreună cu voluntarii programului ,,Implică-te și dăruiește. Fii voluntar!” vor organiza patru ateliere intitulate BIBLIOROBOTICA în care copiii vor construi și programa roboți din setul Lego Mindstorm.


CodeWeek este o inițiativă a Comisiei Europene ce a fost organizată pentru prima dată în anul 2013, având ca scop familiarizarea tuturor cu noțiunile legate de procesul de programare. Prin organizarea acestor activități, Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj se alătură instituțiilor care contribuie la creșterea competențelor digitale, inclusiv cele legate de programare, susținând prin aceasta procesul de E-incluziune.


Evenimentele au fost înregistrate pe http://events.codeweek.eu/ și https://www.meet-and-code.org/. Participarea la ateliere este gratuită.
Mai multe informații privind activitățile derulate în cadrul EU CodeWeek sunt disponibile pe site-ul oficial al Bibliotecii ,,Octavian Goga” Cluj - www.bjc.ro.