Lun09202021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Jimmy Carter: "Dorinţa discutării unui tratat de pace cu Kim Jong-Un!"

jimmy-carterFostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Jimmy Carter, a spus că este dispus că se întâlnească cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, pentru a discuta despre tensiunile legate de programul nuclear și balistic al Phenianul și pentru a aduce „pace permanentă” peninsulei Coreene.

Într-o intervenție pe care fostul președinte al SUA, în vârstă de 93 de ani, a făcut-o, acesta a spus unui academician sud coreean că este dispus să călătorească în capitala Coreei de Nord, dacă asta înseamnă să prevină un război.

„Ar trebui ca fostul președinte Carter să poată vizita Coreea de Nord, i-ar plăcea să-l întâlnească pe liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, și să discute un tratat de pace între Statele Unite ale Americii și Nord, și o completă denuclearizare a Coreei de Nord”, a spus profesorul de afaceri internaționale, Pan Han-shik, de la Universitatea din Georgia.

Park a declarat că fostul președinte Carter i-a spus, în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o la casa lui din Georgia, că își dorește „să contribuie la stabilirea unei păci permanente a regimului din peninsula Coreeană”.


Recentele comentarii ale lui Carter referitoare la Coreea de Nord au stârnit discuții la Casa Albă, care i-a cerut acestuia, luna trecută, să nu mai discute public nimic despre această criză, pe fondul temerilor că îl subminează pe Trump, care refuză să facă orice fel de înțelegere cu regimul de la Phenian.

Sursa: jurnalul.ro

Stiri mai vechi: