Lun04122021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Starbyte: Solicitarea "Creditului cu buletinul" a peste 4 milioane de români!

starbyte4Apply, prima platformă software românească destinată aplicațiilor de credit, dezvoltată de Starbyte, a depășit granița de 4 milioane de dosare analizate de la relansarea oficială, din 2011.

4Apply este interfața pe baza căreia băncile, IFN-urile și companiile din web-commerce analizează și acordă creditele de consum, printre care și cele cunoscute sub numele de “Creditul cu buletinul'.
Pe platforma folosită de principalele bănci, instituții de credit și platforme e-commerce din România se realizează, în prezent, peste 6000 de cereri de interogare pe zi.
„Numărul interogărilor, de la prima sa ediție și până în prezent, a depășit 4 milioane. 4Apply include simulatoare de credit standard și instrumente de eligibilitate. În plus, platforma permite crearea de fișiere electronice și arhive, astfel încât beneficiarii acesteia, bănci, instituții financiare și clienți din e-commerce, să poată avea acces oricând la datele despre cei care aplică pentru credite sau achiziții de bunuri în rate, direct de pe serverele proprii”, afirmă experții de la Starbyte, dezvoltatorii platformei.


Statisticile companiei arată că, zilnic, peste 1800 de ofițeri de credit accesează platforma 4Apply.
“4Apply integrează și corelează datele despre cei care solicită creditele (date personale, firme etc.) cu informațiile din Biroul de Credit și din arhiva băncii pentru a oferi un pre-scoring complet, care ia în calcul inclusiv riscurile aferente (capacitate de rambursare, fraudă etc.). Soluția oferită reprezintă un indicator eficient în politica de creditare”, au mai declarat experții Starbyte.


Compania Starbyte, unul dintre principalii jucători din sectorul FinTech din România, are o bogată experiență în dezvoltarea de software pentru Managementul Informaţiei, Managementul Documentelor şi Managementul Proceselor din domeniul Financiar-Bancar, Asigurări şi Risk Management. Printre clienții Starbyte se află BCR, BRD, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, Kruk, Euroins, Millenium Bank și Intesa SanPaolo Bank.


„Dezvoltăm o platformă software Big Data, gândită și realizată în România, a cărei rezultate au devenit un standard în domeniu. Eforturile noastre constante au nevoie de o echipă în continuă dezvoltare, astfel că suntem în căutarea unor oameni cu idei, a unor dezvoltatori IT cu care, împreună, să consolidăm și să extindem potențialul 4Apply la nivel regional”, au mai declarat cei de la Starbyte.