Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Amazon: Google&Microsoft - rămân în urmă!

amazonMicrosoft și apoi Google au fost exemplele companiilor ale căror ambiții păreau să nu cunoască limite.

Din ce în ce mai mult, titlul pare să aparțină lui Amazon. Cu cea mai recentă achiziție de Total Foods, a început să pară că gigantul de comerț electronic are mâinile sale aproape orice industrie de acolo, potrivit BusinessInsider.com.Alte companii - şi investitorii lor - au observat cu siguranţă.

Amazon a devenit un punct de discuţie popular atunci când directorii firmelor rivale vorbesc cu analiştii şi acţionarii. După cum putem vedea în această diagramă de la Statista - pe baza datelor de la FactSet şi Recode - Amazon a depăşit Google ca cea mai menţionată companie în cadrul apelurilor publice de conferinţe corporative.

Nu este clar din aceste date dacă aceste discuţii se concentrează în mare parte pe directorii care apreciază şi doresc să-l imite pe Amazon sau investitorii îngrijoraţi de faptul că firma din Seattle va afecta afacerile companiilor lor. Dar există un motiv la care sa ne gândim în cele din urmă. De exemplu, directorii companiei Foot Locker au fost puşi în defensivă în ceea ce priveşte impactul gigantului de comerţ electronic asupra comerţului cu amănuntul al încălţămintei, atunci când rezultatele trimestriale ale companiei au apărut la scurt timp după ce Amazon a anunţat un parteneriat cu Nike.

Sursa: capital.ro