Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Compania Samsung se aşteaptă la profituri record, deşi directorul acesteia demisionează!

director-samsungSamsung a anunţat vineri că directorul general Kwon Oh-Hyun intenţionează să demisioneze în luna martie 2018, chiar dacă compania estimează că în trimestrul al treilea va realiza un profit record.

Demisia surprinzătoare a directorului vine într-un moment în care Samsung se străduieşte să depăşească un scandal provocat de arestarea moştenitorului grupului Jay Y. Lee într-un scandal de corupţie.

În paralel cu demisia CEO-ului, Samsung Electronics a estimat că în perioada iulie-septembrie 2017 a realizat un profit operaţional record de 12,8 miliarde de dolari, de aproape trei ori mai mult decât rezultatul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Vânzările sunt aşteptate să crească cu 29,65% până la 62.000 miliarde woni. Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, va da publicităţii rezultatele finale la sfârşitul acestei luni.

În pofida acestor rezultate spectaculoase, directorul general Kwon Oh-Hyun a declarat că Samsung trece printr-o "criză fără precedent" atunci când şi-a anunţat intenţia de a demisiona.


"Din fericire, compania produce în prezent cele mai bune rezultate din istorie dar acesta este doar rezultatul deciziilor şi investiţiilor făcute în trecut. Pe măsură ce ne confruntăm cu o criză internă fără precedent, cred că a venit timpul pentru companie să înceapă din nou, cu un nou spirit şi o conducere tânără care să poată răspundă mai bine la provocările care apar de pe urma evoluţiilor rapide din industria IT", a spus Kwon Oh-Hyun.

Sursa: capital.ro