Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Norvegia: Creşterea cu 90% a vânzărilor modelului "Tesla" reduce subvenţiile pentru maşinile electrice!

tesla-modelNorvegia intenționează să reducă subvențiile pentru Tesla și alte mașini electrice care au asigurat statului nordic cea mai mare rată de proprietate a vehiculelor cu baterii din lume.

Proiectul de buget pentru 2018 va conţine modificări menite să micşoreze sumele oferite în special pentru vehicule cu o greutate mai mare de două tone, a anunţat guvernul norvegian.

Presa norvegiană a numit modificările „taxa Tesla", deoarece acestea au ca rolreducerea vânzărilor de modele electrice de lux, cum ar fi SUV-ul Tesla Model X.

Propunerea de schimbare a Bugetului, va elimina o scutire de la taxa de înmatriculare a autovehiculelor şi reducerile la impozitarea autoturismelor de serviciu. Presa norvegiană a estimat că măsura ar putea impinge preţul unui Tesla Model X cu 70.000 de coroane norvegiene (7.500 de euro).

„Autovehiculele electrice vor beneficia în continuare de avantaje semnificative în comparaţie cu autovehiculele care funcţionează cu combustibili fosili", menţionează guvernul norvegian.

Aproximativ 29% din totalul înregistrărilor de autoturisme noi din Norvegia au fost anul trecut maşini electrice sau hibride, cu mult înaintea celui de-al doilea loc, Olanda, cu 6,4% saul al locului trei, Suedia, cu 3,4% .

Vânzările Tesla au crescut în primele nouă luni ale acestui an cu aproape 90%, ajungând la 4.717 maşini, de la 2.500 în aceeaşi perioadă a anului 2016, potrivit statisticilor oficiale de vânzări. Alţi producători de automobile, de la Nissan la Volkswagen, au avut şi ei vânzări în creştere.


Ministrul mediului, Vidar Helgesen, a declarat că maşinile electrice mari afectează şoselele la fel de mult ca şi maşinile normale, iar subvenţiile pentru maşinile electrice din Norvegia au fost introduse iniţial pentru a încuraja automobilele electrice mici, produse pe piaţa internă, mai degrabă decât importurile de lux pentru cei bogaţi.

Sursa: capital.ro